Home » Verkeer » Schijfremslot

Schijfremslot

Een mooie scooter moet je ook goed beschermen tegen diefstal, daarvoor gebruik je een goed slot. Een schijfremslot is een veilige en praktische oplossing om jouw scooter te beveiligen tegen diefstal. Er zijn zijn verschillende types schijfremslot in verschillende prijsklassen. Houd er rekening mee dat niet elk schijfremslot past op elke scooter, meet indien nodig de beschikbare ruimte op, controleer de handleiding van de scooter of neem contact op met de winkel waar je het schijfremslot gaat kopen.

 

Kies voor een ART gekeurd schijfremslot

ART is een onafhankelijke organisatie die sloten en kettingen test op bescherming tegen diefstal. Het is niet verplicht om een slot te laten keuren, daarom heeft niet elk schijfremslot een ART keurmerk. Hoe hoger de ART rating, bijvoorbeeld een schijfremslot met ART 4, hoe beter het schijfremslot bestand is tegen scooterdieven. Een slot zonder ART keuring kan ook heel goed zijn, er is alleen geen onafhankelijk keurmerk beschikbaar dus je weet niet zeker welke kwaliteit je in huis haalt.

 

Een schijfremslot is eenvoudig mee te nemen

Omdat dit soort sloten normaal gesproken erg compact zijn kun je ze makkelijk vervoeren. Sommige schijfremsloten worden geleverd met een draagzakje, een handige toevoeging. Een schijfremslot in een felle kleur geeft de dief niet alleen direct een waarschuwing, het kan in het donker ook eenvoudiger zijn als je het slot moet bevestigen of losmaken. Ondanks de geringe afmetingen is een schijfremslot toch erg betrouwbaar.

 

Schijfremslot met alarm

De meeste scooters hebben geen alarminstallatie. Daarnaast is de alarminstallatie van een scooter vaak eenvoudig te omzeilen. Met een schijfremslot die voorzien is van een alarm kies je voor een betaalbare en uiterst veilige wijze van beveiliging. De meerprijs voor een schijfremslot met ingebouwd alarm valt reuze mee.

 

In de webshop kun je alle soorten schijfremsloten met elkaar vergelijken. Je kunt ze kopen in verschillende afmetingen en prijzen, let ook op de ART rating, zeker wanneer je een luxe scooter rijdt.