Home » Verkeer » Integraalhelm voordelen

Integraalhelm voordelen

Het dragen van een helm op een scooter of motor is van groot belang voor de veiligheid. Daarnaast riskeer je ook een forse boete als je rijdt zonder helm. De integraalhelm is de meest veilige soort helm die je kunt kopen. Hoe bepaal je de keuze voor de beste integraalhelm en hoe weet je zeker dat je het juiste model koopt? Lees verder voordat je een integraalhelm bestelt.

 

Helmplicht

Als je een snorfiets rijdt met een maximum snelheid van 25 km/u hoef je geen helm te dragen. Het kan wel een stukje extra veiligheid bieden, zeker in het donker of op drukke wegen. Met een jethelm heb je al wat extra bescherming, zeker op lagere snelheden kan dat een goede keuze zijn. Voor hogere snelheden zoals een bromfiets of op een motorfiets kun je beter kiezen voor een systeemhelm of een integraalhelm.

 

Systeemhelm en integraalhelm

Een systeemhelm lijkt veel op een integraalhelm maar bij de systeemhelm kan het deel bij de kin opklappen. Zo kun je eenvoudig de helm opzetten en afzetten, je kunt ook dit deel opklappen als je een korte stop maakt. Een integraalhelm heeft een buitenschil die uit één deel wordt gemaakt. Daarmee biedt het de meeste bescherming bij impact.

 

Comfort van een integraalhelm

Het is van groot belang dat de integraalhelm perfect past. Te strak en het knelt de bloedsomloop af, als de helm te los zit kan deze gaan schuiven tijdens het rijden. Meet de omtrek van je voorhoofd op in centimeters. In de webshop kun je precies zie hoe dat moet. Met die omtrek kies je snel de juiste maat helm voor jou. Een integraalhelm moet goed zitten, voor korte en lange ritten. Je hoeft niet bang te zijn dat een integraalhelm te warm is, kies voor een helm met goede ventilatiegaten die verse lucht binnenlaten en warme lucht afvoeren.

 

Met een integraalhelm ben je optimaal beschermd op de weg. Kies altijd voor een nieuwe integraalhelm, neem geen tweedehands model. Naast de hygiëne kan het zijn dat de binnenschil beschadigd is waardoor de helm onvoldoende bescherming biedt. Bij de meeste helmen is de binnenvoering te verwijderen om te reinigen.

Plaats een reactie