Home » Tuin » Robot grasmaaiers

Robot grasmaaiers

Er worden steeds meer handige gadgets uitgevonden om het jou makkelijker te maken. Dat gras in je voor en/of achtertuin groeit en groeit en op een gegeven moment moet het dan toch echt gemaaid worden. Om nu zelf met een grasmaaier aan de slag te gaan zie je niet zitten en dan komt de robot grasmaaier om de hoek kijken. Jij kan lekker je eigen ding doen terwijl de robot grasmaaier het werk doet.

 

Robot grasmaaier keuzes

Wanneer je dan op zoek gaat naar een robot grasmaaier zijn er tal van mogelijkheden. Wat zijn de keuzes?

  1. Merken
  2. Nieuw of tweedehands
  3. Prijs
  4. Oppervlakte
  5. Sensor
  6. Gebruiksduur
  7. Oplaadtijd
  8. Geluidsniveau

 

Kies je robot grasmaaier

Zoals je ziet zijn er dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is aan jou om de keuze te maken wat jij belangrijk vindt waar je robot grasmaaier aan moet voldoen. Verschillende merken zoals Gardena, Bosch of Wolf Garten maar ook tweedehands of nieuw. Op marktplaats staan ook een tal aan robot grasmaaiers te koop. Wat wil je uitgeven aan een robot grasmaaier en hoe groot is het oppervlak wat gemaaid moet worden? De prijzen kunnen zelfs oplopen tot en met 3000 euro. Bij enkele online webshops geldt er een cashback of zit er een gratis installatie service bij.

Gezien de hedendaagse techniek is het ook nog mogelijk om je robot grasmaaier te besturen door middel van een app. Enkele grasmaaiers hebben ook een regensensor of afgrondsensor.

De meeste robot grasmaaiers hebben een gebruiksduur van 60 minuten of meer. Met gebruiksduur wordt bedoeld hoe lang de grasmaaier zelfstandig werkt op basis van een volledig opgeladen accu. Bij het kopen kun je dus op de accucapaciteit letten zodat je weet hoe lang hij meegaat.

Heb jij je keuze gemaakt? Zorg er dan voor dat je grasmaaier volledig opgeladen is zodat jij onbezorgd op het terras kan zitten terwijl je gazon gemaaid wordt!