Home » Social media » Meer klanten naar je webshop krijgen

Meer klanten naar je webshop krijgen

meer-klanten-in-je-webshop-met-instagramHoe krijg je meer klanten naar je webshop? Dat kan redelijk eenvoudig met Instagram! Voor wie nog niet bekend is met dit social media, leggen wij het nog even in het kort uit.

Instagram is een online fotoboek en voor iedereen toegankelijk. Met je smartfoon of tablet kun je eenvoudig een foto maken en direct plaatsen op Instagram waar je een eigen profiel hebt. Jouw eigen fotoboek dus.

 

De kracht van social media

Bedrijven zetten steeds vaker social media in om meer mensen te bereiken. Google is een zoekmachine, dat weet iedereen, maar ook social media kun je als zoekmachine inzetten. Zoek je een leuk plaatje dan kun je ook op bijvoorbeeld Instagram zoeken daarnaar. De kans dat je het vind is bijzonder groot.

 

Waar komen je klanten vandaan

Heb je een webshop dan komen je klanten vaak bij de zoekmachines vandaan via het normale zoeken. Veel webshop eigenaren vinden het aantal bezoekers niet genoeg en zetten betaalde advertenties. Met betaalde advertenties haal je een hoop bezoekers naar binnen maar het kost wel een boel geld. Zit je shop goed in elkaar en kun je veel bezoekers omtoveren tot kopende klanten dan betalen de advertenties zichzelf weer terug. Toch gaan de advertentiekosten van je winst af en dat is zonde. Iedereen wil toch meer onderaan de streep overhouden?

 

Gratis meer klanten

gratis-volgersDoor Instagram voor je karretje te spannen op een slimme manier kun je er gratis klanten bij krijgen. Meer bezoekers naar je webshop krijgen zonder extra kosten te maken dus. Hoe dat gaan we je uitleggen. Zoals eerder vertelt is Instagram een online fotoboek waar mensen kunnen zoeken naar foto’s. Wanneer jij je producten niet alleen in je eigen webshop hebt staan maar ook op Instagram dan zijn er meer mensen die het zien. Zien is kopen zegt men vaak. Tegelijkertijd moet de afbeelding die je gebruikt meer zeggen dan het artikel op zichzelf.

 

Hoe trigger je jouw publiek

retro-broodrooster-saleStel je verkoopt broodroosters en plaatst slechts een afbeelding van een broodrooster zonder aanvullende informatie dan triggert dat niemand om erop te klikken. Doe je er een sticker op met ‘sale’ of ‘actie’, ‘voordelig’ of ‘koop nu’ dan zien mensen snel genoeg dat het meer is dan alleen een afbeelding en dat er iets achter zit. Mensen worden nieuwsgierig en gaan klikken. Na het klikken komen ze op je profiel uit waar jij natuurlijk de URL van je webshop duidelijk vermeld. Naast de link van je eigen shop kun je meteen wat vertellen over het product. Denk aan de specificaties, voordelen en natuurlijk de prijs. Zo lok je meer bezoekers naar je webshop toe.

 

Hoe mensen jouw afbeeldingen vinden

Mensen kunnen via Instagram zoeken naar afbeeldingen. Om je afbeeldingen vindbaar te maken op de juiste woorden gebruik je hashtags. Wil je dat mensen jouw afbeelding vinden met een broodrooster daarop dan kun je de volgende hashtags gebruiken: #broodrooster #broodroosters #toaster.

Wie broodrooster, broodroosters op toaster zou zoeken zou in feite bij jouw uit moeten komen. Echter ben je vaak niet de enige die deze hashtags gebruikt. Instagram laat de beste resultaten aan de ‘zoeker’ zien. Deze resultaten worden gefilterd op populariteit. Hoe populairder jij bent en hoe populairder je foto is, hoe groter de kans is dat men de foto snel tegen komt.

 

Likes+Volgers=Populariteit

meer-volgers-op-je-profielHeeft je profiel veel volgers en je foto veel Likes dan is het logisch dat Instagram jouw foto bovenaan neerzet. Dit kun je zien als SEO voor Instagram, dus het beter vindbaar maken van je foto’s.

Om aan volgers en Likes te komen op een natuurlijke manier moet je uniek en origineel zijn. Vaak kost het een hoop tijd om een leuk aantal volgers op te bouwen. Heb je eenmaal veel volgers dan nemen de Likes ook toe. Zeker in het begin kun je wel een boost gebruiken. Je hebt immers geen zin om een half jaar te wachten voordat Instagram eens iets voor jouw bedrijf gaat doen. Daarom is het slim om Instagram volgers te kopen. Naast volgers kopen kun je ook eenvoudig Likes kopen. Hiermee versnel je het proces en wordt je snel beter vindbaar. Veel webshop eigenaren zijn een stuk succesvoller geworden door Instagram te betrekken in hun marketing. Je hoeft geen expert te zijn want het gebruik is kinderlijk eenvoudig. Download de app maar eens.

Plaats een reactie