Home » Scooter » Welke kettingslot heb je nodig.

Welke kettingslot heb je nodig.

kettingslot

Het meest belangrijke accessoire voor jouw scooter is een slot. Er zijn verschillende types waaronder een beugelslot, stuurslot, kabelslot en schijfremslot. Het meest veilige slot is een kettingslot. Het is ook het zwaarste slot, maar als je de opbergruimte in jouw scooter hebt is het zeker de moeite waard om een goed kettingslot aan te schaffen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kettingslot?

Lente van een kettingslot

Een kettingslot is verkrijgbaar in verschillende lengtes. In de eerste plaats moet het slot lang genoeg zijn om door het wiel te rijgen, dat spreekt voor zich. Daarnaast moet je ook overwegen of je de scooter aan een paal of andere vaste constructie kunt leggen. Dat is op zich de veiligste methode, want een losse scooter kan op een trailer geladen worden, als de scooter aan een lantaarnpaal vastgeklonken zit is dat toch een stuk moeilijker. Als dat niet mogelijk is of niet wenselijk, is een korter slot wellicht al voldoende. Bij een kort slot is het lastiger om er een betonschaar tussen te wringen, dus dat biedt weer veiligheid. Houd ook rekening met de opbergruimte in jouw scooter, als er ook een helm in past is het zeker geen probleem om een langer kettingslot mee te nemen.

Kettingslot-art-anti-diefstal

ART rating van een kettingslot

Elk slot is te breken, dat is gewoon een natuurwet. Maar je wilt het de criminelen niet makkelijk maken, en een kettingslot is de meest veilige oplossing. Elk gekeurd slot heeft een ART rating. Hoe hoger het getal, hoe langer het slot bestand is tegen een betonschaar. Een hogere rating betekent meestal ook een zwaarder slot met dikkere schakels. Dat is overigens niet altijd het geval, het materiaal van de schakels telt ook mee. Ook moet het slot op zich aan een aantal voorwaarden voldoen. Je kunt een ketting met sterke schakels hebben, als je het slot met een paperclip binnen enkele seconden open kunt maken kun je net zo goed jouw scooter met een elastiekje vastzetten.

Beveiligen is vertragen

Scooter dieven werken snel en kiezen voor de makkelijkste prooi. Zorg dat jij een degelijk kettingslot om jouw scooter legt, als je scooter voor langere periodes onbeheerd staat kun je zelfs een slot voor én achter leggen. Dan zal een crimineel jouw scooter zeker overslaan.

Bescherm jouw scooter met een kettingslot, ook wanneer je een stuurslot en een alarmsysteem hebt. Het kost even tijd om de ketting vast te maken, maar je hoeft niet met de bus naar huis!

Plaats een reactie