Home » Scooter » Vespa GTS ABS en ASR 300 serie

Vespa GTS ABS en ASR 300 serie

We bevinden ons momenteel in het tijdperk van retro scooters. Alle merken die retro scooters maken hebben de modellen geïnspireerd op de originele Vespa scooter. De meeste Vespa snorscooters en bromscooters rijden op het fietspad of in de bebouwde kom, je ziet ook steeds meer Vespa motorscooters de snelweg oprijden. Naast de Vespa motorscooters met 125cc zoals de Vespa Primavera en Vespa Sprint motorscooter uitvoering is er ook de machtige en prachtige Vespa 300 met maar liefst 300cc onder de kap. Hiervoor moet je in het bezit zijn van een A2 rijbewijs. De Vespa GTS ABS uitvoering is niet alleen een snelle motorscooter, dankzij het ABS en ASR systeem is het ook een zeer veilige motorscooter waarmee je zonder problemen de snelweg op kunt rijden.

 

Vespa 300 serie motorscooters

Hoewel Vespa scooters nu vooral bekend zijn als prachtige stadsscooters met een hoogwaardige constructiekwalitet begon het in 1946 met een zwaardere uitvoering. Vliegtuigbouwer Piaggio gebruikt oude onderdelen voor de vliegtuigen voor een nieuw soort scooter die lichter was dan de Duiste en Britse motoren. Daarnaast werd de vormgeving gestroomlijnd met die opvallende Italiaanse flair. Aan kwaliteit werden geen concessies gemaakt, tot op de dag van vandaag worden Vespa scooters uitgevoerd met een plaatstaal overkapping terwijl andere fabrikanten kunststof gebruiken.

 

Die solide bouwkwaliteit van toen is duidelijk terug te zien in de lijn Vespa 300 scooters. Neem bijvoorbeeld de Vespa GTS ABS, een zeer goed wendbare motorscooter in de bebouwde kom, en een sportieve en krachtige motor op de snelweg. Met zo’n 22pk kun je met gemak de maximum snelheid in Nederland behalen. De 125cc modellen van Vespa halen ongeveer 100 km/u.

 

Vespa GTS ABS en ASR

Het ABS remsysteem is bekend. BIj de Vespa 300 serie is dat geen overbodige luxe, zeker op hogere snelheid kan dat uitglijders voorkomen. Bij een noodstop zullen de wielen niet blokkeren. De ASR functie verhoogd de veiligheid nog verder, dat is een extra beveiliging voor het achterwiel waarmee valpartijen tot het verleden behoren. Met 300cc aan kracht onder je wil je uiteraard een motorscooter die gebruik maakt van de laatste technologie op het gebied van comfort en veiligheid.

 

De luxe van Vespa 300 scooters

De Vespa GTS ABS heeft een speciale voorvork waarmee je eenvoudig het wiel los kunt halen voor onderhoud en reparatie. Daarnaast is er een ruime bagageruimte waar je naast een helm ook een goed kettingslot in kunt bewaren, er passen zelfs twee jethelmen met gemak in. Dat is prettig als je vaak met twee personen de weg op gaat. Een USB poort zit standaard op elke Vespa 300 scooter, daarnaast kun je een multimedia module als optie installeren waarmee jouw motorscooter een digitaal stel hersenen krijgt.

 

Vespa 300 GTs ABS staat voor vrijheid

Stap uit die muffe auto en stap op een Vespa 300 scooter. De GTS ABS uitvoering rijdt heerlijk in de stad en op de grote weg, de motorinhoud zorgt voor een pittig karakter terwijl ABS en ASR je beschermen. Ga alleen op pad of neem iemand mee achterop, met de Vespa 300 motorscooters wordt jij de koning van de weg!