Home » Scooter » Goedkoop scooterbanden kopen voor retro scooters

Goedkoop scooterbanden kopen voor retro scooters

Wanneer je een Chinese scooter koopt doe je dat meestal voor de prijs. Hoewel de modellen van goedkope retro scooters steeds mooier worden is de aanschafprijs toch meestal de belangrijkste factor. Een “echte” Vespa retro scooter is veel duurder in aanschaf, en niet iedereen maakt voldoende kilometers om die investering te verantwoorden. Naast de scooter wil je ook voor accessoires niet teveel geld uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan scooterbanden, die wil je ook goedkoop online bestellen. Wist je dat bijna alle Chinese retro scooters 10 inch banden hebben? Toch zijn er uitzonderingen, en goedkoop kan duurkoop zijn. Op deze pagina leggen we je uit welke scooterband het beste past bij jouw Chinese scooter.

 

Weet je al welke scooterband je nodig hebt? Ga dan direct naar de scooteronderdelenshop.com en bestel merkbanden die goedkoop én goed zijn!

 

Verschillende soorten Chinese scooter

Je weet misschien al dat het Italiaanse merk Piaggio in 1946 de beroemde Vespa scooter op de markt heeft gebracht. Decennia later zijn andere merken op basis van dit design hun eigen modellen gaan ontwerpen. Om de kosten te sparen werd op basis van een identiek onderstel door importeurs een hele rits merknamen bedacht met een iets afwijkende vormgeving. De meeste retro scooters zoals IVA, Grande Retro, Bella Milano en La Souris zijn onder de plastic kap vrijwel identiek. Merken als Sym en Kymco zijn iets anders, en ook iets duurder in aanschaf.

 

Dezelfde 10 inch velgen

Bij de aanschaf van scooterbanden is het door de gelijksoortige constructie ook eenvoudig om scooterbanden te bestellen online. Bijna alle budget retro scooters hebben dezelfde 10 inch velgmaat. Controleer voor de zekerheid precies welke bandmaat je nodig hebt, de hoogte en breedte kan verschillen, ook bij 10 inch velgen. De Sym Mio heeft maakt bijvoorbeeld gebruik van een andere 10 inch voorband dan de achterband. Bij Vespa scooters is de voorvelg doorgaans 11 inch, terwijl de achtervelg 10 inch is.

 

Meer weten over de verschillende maten bij scooterbanden? Neem dan contact op met scooteronderdelenshop.com, zij geven je graag de informatie die je nodig hebt.

 

Goedkope scooter, goede banden

Alleen omdat je een goedkope scooter hebt gekocht betekent dat niet dat je ook op de goedkoopste banden moet rijden. Sterker nog, de gemiddelde Chinese scooter wordt geleverd met eenvoudige zomerbanden met een beperkt profiel. Nieuwe winterbanden kopen is zeker geen verkeerd idee om veilig te rijden. Online hoeven dit soort scooterbanden echt niet duur te zijn, je kunt goedkoop merkbanden kopen bij de scooteronderdelenshop.com. Naast een scooterhelm zijn scooterbanden misschien wel de meeste belangrijke accesoires die je kunt bestellen!

 

Winterbanden en zomerbanden

Wanneer retro scooters alleen in de zomermaanden worden bereden kun je met zomerbanden volstaan. In de winter zijn winterbanden zeker aan te raden. Niet alleen wordt water beter afgevoerd dankzij het profiel, de grip op de weg is ook beter en het rubber wordt niet hard bij lage temperaturen. Houd er bij een Chinese scooter wel rekening mee dat je ze na een rit door de sneeuw even schoonmaakt. Zout, pekel en water leidt bij budget retro scooters sneller tot roestvorming bij het chassis. De kap zal niet roesten, die is van kunststof.

 

Wist je dat scooteronderdelenshop.com voor de meeste retro scooters de juiste onderdelen uit voorraad kan leveren?