Home » Overige » Welke Hanway Caferacer kopen?

Welke Hanway Caferacer kopen?

Als je van motoren en klassieke films houdt, dan ken je vast Steve McQueen. Deze acteur was tevens een stuntman en hield veel van snelle motoren en gevaarlijke capriolen. Als je een Hanway AGM Caferacer ziet staan, is het niet moeilijk om deze stoere kerel erbij te bedenken. Dit klassieke model motor is nog steeds leverbaar, en niet alleen als motorfiets. Je kunt namelijk ook een Raw Hanway 50 cc kopen of leasen, een bromscooter dus. Wat zijn de verschillen tussen 125 cc en 50 cc?

 

AGM Caferacer of BTC?

Hanway is een Spaans merk met een jarenlange ervaring in de productie en import van allerlei soorten scooters, die variëren van lichte snorscooters tot zware motorfietsen. Je kunt in Nederland zowel de AGM Caferacer kopen als de BTC uitvoering. Dit zijn in feite dezelfde modellen maar dan geïmporteerd door een andere firma. De prijs kan per leverancier verschillen, online ben je vaak goedkoper uit. Over goedkoop gesproken; beide modellen zijn aanzienlijk goedkoper dan de bekende merken motorfietsen. Je mag geen appels met peren vergelijken, deze scooters zijn niet hetzelfde als een zware Harley Davidson, BMW of een Honda. Het zijn in beide gevallen relatief lichte motoren die qua prijs/kwaliteit verhouding dik in orde zijn. Omdat ze geproduceerd worden in het verre Oosten kun je heel betaalbaar een motorfiets als deze aanschaffen. Als hobby in het weekend maar ook als primair vervoermiddel naar je werk of naar school toe.

 

Hanway Caferacer 125 cc

Laten we beginnen met de Caferacer in 125 cc uitvoering. Dit is een ‘echte’ motor waar je dus ook een motorrijbewijs voor nodig hebt. Het is een lichte motor die niet zozeer is gemaakt om hard mee te scheuren, het woord “café” geeft al aan dat het meer een fijne motorfiets is om relaxed mee te rijden. Toch mag je er ook mee de snelweg op wanneer je snel grotere afstanden wilt afleggen. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar, zoals een versie met groter zadel om een passagier comfortabel mee op reis te nemen.

 

Raw Hanway 50 cc

Wil je genieten van heerlijke ritten maar hoeft ‘t allemaal niet zo snel te gaan? Dan kun je de Raw Hanway 50 cc versie kopen voor een flink lagere prijs. De look & feel is behouden gebleven, maar deze keer zit er een bescheiden motorblok in waar je tot maximaal 45 km/u mee mag rijden. Je hoeft er dus geen motorrijbewijs voor te halen, een brommerrijbewijs is al voldoende. Binnen de bebouwde kom rijd je ermee op de rijbaan, daarbuiten rijd je op het fietspad. Toegegeven, dat is even wennen met zo’n prachtig en machtig apparaat, het is wel zo veilig. Het zijn ook behoorlijke zuinige machines waar je een flinke afstand mee kunt overbruggen op een volle tank.

 

Welke Hanway Caferacer kopen?

Dat zijn in het kort de voornaamste kenmerken. Wil je een Hanway kopen? De 50 cc editie is aanzienlijk goedkoper omdat er een veel lichtere motor aanwezig is. Hoewel het een degelijk voertuig is hoeft het lichte model niet te voldoen aan de strenge eisen van een motorfiets die op de snelweg mag rijden. Gelukkig zijn we van de tijd af met een gele ‘hanekam’ op het voorspatbord, dus voor het uiterlijk hoef je de lichte versie zeker niet uit te sluiten. Naast de prijs moet je natuurlijk ook kijken naar het soort ritten die je zult maken en hoe de wegen zijn ingericht waar je woont. Mocht de prijs wel een doorslaggevende factor zijn, dan kun je trouwens ook de Hanway leasen. Zo betaal je in 12 tot wel 72 termijnen. Dan hoef je niet eerst het geld te sparen. Want jij wilt natuurlijk ook net als Steve McQueen de baan op!