Home » Overige » Zwart als roet met de Vespa Sprint Notte mat zwart custom

Zwart als roet met de Vespa Sprint Notte mat zwart custom

Als de blaadjes vallen in Nederland begint de Zwarte Pieten discussie. Helemaal zwart met schoenpoets, een beetje vies met roetvegen of alle kleuren van de regenboog. Wij hebben alleen verstand van scooters, dus we zullen hier geen mening over geven. Wij zijn wel gevallen voor de charmes van de Vespa Sprint Notte mat zwart custom die je exclusief in de Fast & Furious scooterzaak kunt bestellen. Deze speciale editie is zwart als roet tot in (bijna) ieder detail!

 

Vespa Sprint Notte mat zwart custom

Dat is een flink aantal woorden voor een model scooter. Toch is dit niet zomaar een brom- of snorscooter, maar een bekend design dat een complete transformatie heeft ondergaan. Laten we de termen eerst even opsplitsen om beter te begrijpen waar we mee van doen hebben:

 

  • Vespa: Dit is het bekende scooter merk uit Italië. Het is een submerk van Piaggio, die voorheen ook vliegtuigen en andere voertuigen produceerde. Het is deze fameuze retro scooter lijn waarmee ze echt het grote publiek hebben bereikt.
  • Sprint: Dit was oorspronkelijk een motorscooter die geleverd werd tussen 1965 en 1976. Later zou dit model opnieuw worden geïntroduceerd. Niet alleen als lichte motorfiets maar ook als snor- en bromscooter.
  • Notte: Dit is het Italiaanse woord voor nacht. Door de buitenzijde zwart te spuiten en een groot deel van de accessoires ook in mat zwart te installeren is dit een goede naam voor deze tweewieler.
  • Custom: Dit is het Engelse woord voor ‘maatwerk’. Je zult de Vespa Sprint Notte mat zwart custom niet zomaar van de lopende band zien rollen, daar is wat meer werk voor nodig. De Fast & Furious scooterzaak heeft een bijzondere speciale editie samengesteld met een bijzonder uiterlijk waarmee de premium scooter uit Italië nog een stukje unieker wordt.

 

Limited Edition

Dit is een term die blijkbaar niet meer op de regel past, maar die wel van belang is bij het beschrijven van dit bijzondere model. Het is namelijk een type dat in een beperkte oplage wordt geleverd, OP = OP dus. Zou je deze uitvoering zelf kunnen samenstellen door losse onderdelen te bestellen? Misschien wel, maar naast het extra werk zal dat ook een stuk duurder uitpakken. De extra’s worden namelijk met een flinke korting geleverd, zo heb je echt waar voor je geld én een limited edition scooter.

 

Wat is er anders aan de Vespa Sprint Notte?

Als eerste valt de kleur van de body op. Die is niet zomaar hoogglans zwart, maar in mat gespoten. Dat geeft direct een compleet andere uitstraling. Een aantal onderdelen die normaal licht van kleur zijn worden ook in het zwart geleverd, tot aan de velgen toe! Er zijn enkele subtiele onderdelen van chroom gebleven om de lijnen van het ontwerp een subtiel accent te geven.

 

Ook onder de kap de moeite waard

Je zult van dit merk een innovatief design en uitstekende technologie verwachten. Dat is ook het geval, het 4-takt blok met 3 kleppen voldoet aan de nieuwe Euro4 standaard. De voorwielophanging is gepatenteerd, de vering is werkelijk onovertroffen met een zeer goede wendbaarheid. Daarnaast is de toegang tot het wiel erg eenvoudig zodat je snel een band kunt wisselen. De remleiding heeft een gevlochten mantel, dat zorgt voor een hogere remdruk en daarmee ook extra veiligheid. Het zal je niet verbazen dat er ook racemotoren bij Piaggio gemaakt worden, veel innovaties op de Vespa Sprint Notte mat zwart custom komen rechtstreeks van het racecircuit.

 

Snel, sneller, snelst

Dit model is verkrijgbaar als snorscooter (25 km/u) en bromscooter (45 km/u). In de Fast & Furious scooterzaak is opvoeren ook een optie, houd er wel rekening mee dat je met een opgevoerde scooter officieel niet op de openbare weg mag rijden. Let er met name op in de avonduren dat de lichten ingeschakeld zijn, vanwege de donkere kleurstelling zoef je haast ongezien door de stad!