Home » Overige » Incassobureau wat is het en hoe werkt het?

Incassobureau wat is het en hoe werkt het?

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat andere helpt bij het innen van schulden en/of betalingen. Stel dat een klant zijn factuur niet betaald en deze herhaaldelijk verzoeken heeft gekregen omtrent deze schulden, kan een incassobureau u hierbij helpen. Vaak is er een band onstaan met de klant en maakt deze relatie het eens zo moeilijk om hier verdere stappen in te ondernemen. Hier past een incassobureau in het plaatje. Dit via maatwerk of een automatisch gegenereerd incassotraject. Maatwerk wordt het meest aangewezen, dit omdat u tenslotte hard gewerkt hebt om een goede relatie op te bouwen met de klant. Een persoonlijke aanpak doormiddel van maatwerk kan dus veel voordelen opleveren. Helaas zijn niet alle klanten even realistisch en kan dit voor onenigheid zorgen. Neem daarom voor alle zekerheid zeker een incassobureau in dienst, zo vermijdt u veel moeilijkheden en bespaart u ergernis en tijd.

 

Hoe werkt een incassobureau?

Een incassobureau verleent zijn diensten tegen een vergoeding, die de schuldeiser gebruikt om schulden van klanten of dergelijke te innen. Het incassobureau zal met het aannemen van de zaak een incassotraject opstellen en beginnen met aanmanende brieven te zenden naar de schuldenaar. In veel gevallen zal dit ervoor zorgen dat er een betalingsregeling getroffen wordt. Is dit niet het geval dan gaat men over tot dagvaarding waarbij een deurwaarder en eventueel zelfs een advocaat ingeschakeld wordt.

Veel Incassobureaus werken met een relatiebehoudt, dit wil zeggen dat ze op een positieve manier omgaan met de klant om dit voor beide partijen zo aangenaam mogelijk te houden. Een persoonlijk en daadkrachtige aanpak zorgt voor succes, zowel voor uw bedrijf als voor de klant.

 

Waar moet u rekening mee houden?

Zorg ervoor dat u niet te lang wacht met het inschakelen van hulp, als er een geschil is over de geleverde kwaliteit en of producten van uw dienst. Een ontevrede klant kan wegens wanprestatie gedeeltelijk of niet willen betalen. Ga niet in discussie met wantoestanden, vermijdt daarom geschillen en stel een bedrijf in dienst die zich hier in verdiept. Ga ook even na of het incassobureau dat u aanspreekt zijn diensten op een correcte manier aanbiedt, u wilt tenslotte de relatie met de klant in vele gevallen behouden, het Cashcontrol Incassobureau Rotterdam zorgt bijvoorbeeld voor een uiterst persoonlijke aanpak om zowel uzelf als uw klant een positieve ervaringen te laten ervaren. Zo kan u in vele gevallen de relatie met de klant in deze vervelende situatie heropnemen.