Home » Overige » Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Heb je een huis met een schuin dak, dan kan een dakkapel een uitkomst bieden. Met een dakkapel kun je namelijk een kamer groter en lichter maken. Heb je een zolder zonder raam, dan kun je hier met behulp van een dakkapel een slaapkamer van maken. Een huis met meer slaapkamers is meer waard en verkoopt sneller. Het is dus een goede investering!

Duidelijke dakkapel prijzen

dakkapel-2Dakkapel prijzen vind je niet altijd even makkelijk terug op internet. Vaak moet je een offerte opvragen om te weten te komen wat een dakkapel je ongeveer gaat kosten. Op deze pagina krijg je een aantal prijsvoorbeelden te zien en wat meer inzicht hoe de kosten zijn opgebouwd.

Hoe worden de kosten opgebouwd

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van de breedte, de hoogte, de kozijnen, het glas, het aantal ramen, en het type dak. Er zijn natuurlijk nog meer factoren maar die spelen een minder grote factor in de prijs. Denk aan de kleur van de kozijnen en de afwerking van het dakkapel zelf.

Belangrijkste pijlers zijn:

  • Breedte
  • Materiaal kozijn
  • Aantal ramen
  • Type dak

Het dak

Het dak maakt een verschil in de prijs. Heb je een schuin dak en wil je dat het dakkapel ook voorzien wordt van een schuin dak, dan kost dat iets meer (ongeveer 15%) dan een dakkapel met een plat dak. Vaak wil je dezelfde dakpannen gebruiken in de schuining. Deze hoef je niet te kopen omdat er pannen verwijderd worden op de plek van de opening. 

De kozijnen

Wil je hardhouten kozijnen of kozijnen van kunststof. Beide hebben voor- en nadelen. Houten kozijnen kun je in ieder gewenste kleur schilderen. Hout gaat wel minder lang mee dan kunststof maar is wel weer iets goedkoper. Een draai/kiepconstructie kan wel met kunststof en niet met hout.

Aantal ramen

Meer ramen kost meer geld. Een raam dat open kan is bovendien een stuk duurder dan een raam dat niet open kan. Ook het oppervlakte van het glas speelt een rol in de prijs. Een vast raam is gemiddeld 250 euro goedkoper dan een raam dat open kan.

De breedte

De breedte van een dakkapel speelt wellicht de grootste rol. Hoe breder, hoe meer materiaal er nodig is. Ook meer kozijn dus. Reken op 500 euro per meter extra.

 

Prijzen van dakkapel voorbeelden:

  • 150cm breed / 1 vast raam en 1 draai raam / kozijn hout / plat dak = +/- 3400 euro
  • 300cm breed / 1 vast raam en 2 draai ramen / kozijn hout / plat dak = +/- 4400 euro

TIP: Bij dakkapel aannemer kun je dakkapel prijzen op de site bekijken wat ook het geval is bij dakkapellen.pro want ook daar kun je online de dakkapel prijzen bekijken.

 

dakkapel plat dak kunststof 2 meter breed voorkant