Home » Overige » Binnenkort zelf verhuizen?

Binnenkort zelf verhuizen?

Wanneer je zelf gaat verhuizen, dan komt er een hoop op je af. Je moet aan 10 dingen tegelijkertijd denken zoals je adres wijzigen, internet aanvragen voor het nieuwe adres, de oplevering van het oude huis, en ga zo maar door. Je kunt je voorstellen dat dit heel uitputtend. Door je verhuizing goed te organiseren, reduceer je de stress en bewaak je het overzicht. Hieronder geven we je een aantal goede tips die hierbij helpen.

 

4 handige tips

Tip 1: Maak een overzichtelijke planning.

Tip 2: Bespreek wie welke taak op zich neemt.

Tip 3: Bestel online verhuisdozen om tijd te besparen.

Tip 4: Vraag in je directe omgeving wie je kan helpen.

 

kind-huisdierKinderen en huisdieren

Ook voor kinderen en huisdieren kan een verhuizing een stressvolle situatie zijn. Zorg daarom voor oppas of een logeeradres zodat in ieder geval zij niet te veel blootgesteld worden aan de verhuisstress.

 

Begin op tijd

Hoe minder tijd, hoe meer stress. Begin daarom op tijd met inpakken. Het is daarom ook belangrijk om meer dan voldoende verhuisdozen te kopen. Verhuisdozen kun je het beste niet te vol maken, zodat ze voor iedereen te tillen zijn. Bewaar alle kranten die je in de brievenbus krijgt om je servies beter bestand te maken tegen de verhuizing.

 

Wat schrijf je op de verhuisdoos

Op de verhuisdoos schrijf je in het groot in welke kamer de doos straks moet komen, en er in grote lijnen in zit. Als voorbeeld: KEUKEN – staafmixer, broodrooster, tosti ijzer. Of BADKAMER – toiletrollen, elektrische tandenborstels, make-up.

 

Maak een reistas

Zorg dat je altijd een reistas of weekendtas hebt waar je kleding en toiletartikelen in zit voor de komende dagen. Doe alsof je op vakantie gaat voor een paar dagen. In je nieuwe huis is het straks namelijk een chaos aan dozen en dan is het prettig dat je in ieder geval precies weet waar de meest belangrijke spullen te vinden zijn.