Home » Inrichting » Een dakkapel maakt je woning meer waard

Een dakkapel maakt je woning meer waard

Waarschijnlijk ben je momenteel nog helemaal niet van plan om je woning te verkopen. Toch wil je later bij een uiteindelijke verkoop graag een zo hoog mogelijke verkoopprijs ontvangen. Doorgaans zorgt een uitgebreide verbouwing aan je woning voor een hogere verkoopwaarde, maar wist je ook dat je met een eenvoudige verbouwing zoals het laten plaatsen van een dakkapel de waarde van je woning aanzienlijk kunt verhogen?

De woning lijkt ruimer met een dakkapel

Maar waarom zorgt een dakkapel voor een hogere verkoopwaarde? Nou, het antwoord is eigenlijk vrij simpel. De ruimte waarin de dakkapel wordt geplaatst oogt doorgaans een stuk lichter en ruimer. En laat dit nu net twee van de belangrijkste eisen zijn van mensen die een woning bezichtigen. Door een dakkapel tactisch in een leefruimte te plaatsen waar normaal gesproken weinig lichtinval is, kun je deze ruimte dus gemakkelijk groter doen overkomen dan die daadwerkelijk is.  

Hoeveel stijgt de waarde van mijn woning als ik een dakkapel plaats?      

Natuurlijk wil je graag weten hoeveel je woning in waarde stijgt na het plaatsen van een dakkapel. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Gezien de huidige situatie op de huizenmarkt, is de kans groot dat je de volledige kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel als meerwaarde ontvangt bij de verkoop van je woning. In een afkoelde woningmarkt zul je nog steeds profiteren van een hogere verkoopprijs, maar mogelijk zal dit dan niet gelijk zijn aan de kosten die je hebt gemaakt. Natuurlijk zorgt het plaatsen van een dakkapel er ook voor dat je zelf kunt genieten van grotere en lichtere ruimtes, hetgeen ook wat waard is. 

goedkoop een dakkapel laten plaatsen

Op welke plek moet ik een dakkapel plaatsen voor de hoogste meerwaarde?

Als je jouw woning uiteindelijk graag voor een zo hoog mogelijke prijs wilt verkopen, dan kun je ervoor kiezen om de dakkapel op een tactische plek te plaatsen. Als je van plan bent om goedkoop een dakkapel te laten plaatsen, dan kun je deze doorgaans het best laten plaatsen in een belangrijke ruimte in je huis waar momenteel nog weinig lichtinval is.  Doorgaans zijn de woonkamer of één van de slaapkamer de meeste tactische plekken voor het plaatsen van een dakkapel.

Conclusie

Kortom… wil je jouw huis nog functioneler maken dan is een dakkapel een echte aanwinst. Niet alleen meer ruimte erbij maar ook een waarde verhoging van je woning. De beste investering die je kunt doen is investeren in je huis.