Home » Huis » Woning beveiligen tegen inbrekers met inbraakbeveiliging

Woning beveiligen tegen inbrekers met inbraakbeveiliging

Woninginbraken komen helaas steeds vaker voor. Niet alle inbraakpogingen zijn succesvol maar dat geeft geen hoop voor de toekomst. Uit cijfers blijkt dat bij woningen waar een inbraak mislukt is, de inbrekers opnieuw terugkomen om een nieuwe poging te doen. Soms wel tot 4x totdat het wel lukt. De eerste inbraakpoging, vertelt volgens Slotencenter uit Zeist, dat de woning in de basis niet goed beveiligd is, anders hadden de inbrekers waarschijnlijk niet eens een poging gedaan. Inbrekers zien vrij snel of een woning goed beveiligd is of niet, en ondernemen een poging wanneer er een kans bestaat.

Inbrekers op afstand houden in Zeist met inbraakbeveiliging

inbreker breekt deur openDoor de woning te voorzien van inbraakbeveiliging voorkom je in veel gevallen dat potentiële dieven proberen in te breken. Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen te treffen die het de inbrekers een stuk lastiger maakt. Zo is goed deurbeslag al een must. Deurbeslag is het plaatwerk wat rondom het slot zit. Bij sommige deuren steekt het cilinderslot uit en komt deze voorbij het deurbeslag. Hierdoor kan de inbreker gemakkelijk het cilinderslot saboteren. Veiligheidsbeslag zorgt ervoor dat de cilinder verzinkt waardoor deze bijvoorbeeld niet meer met een tang vast te pakken is.

Driepuntssluiting laten monteren

De driepuntssluiting is een type slot wat je tegenwoordig veel op nieuwbouwwoningen ziet. Het slot laat zich sluiten met een normaal cilinderslot, maar vergrendeld de deur op meerdere plaatsen. Niet alleen op slothoogte, maar ook onderaan de deur en bovenaan de deur. Zo krijgt de inbreker de deur dus niet open met een koevoet ter hoogte van het slot zelf. Ook oude deuren die nog een normaal slot hebben kunnen voorzien worden van de driepuntssluiting. Dit maakt andere bijzetsloten tegelijkertijd overbodig.

Laat ook de ramen beveiligen in Zeist

Er wordt nog steeds veel ingebroken via de ramen. Niet alleen de ramen op de beneden etage, maar ook op de bovenetage. Mensen denken vaak dat een raampje boven open laten staan geen kwaad kan, terwijl je even boodschappen doet, maar niets is minder waar. Er zijn ook gelegenheidsinbrekers die hun kans direct grijpen. Wanneer het raam beveiligd is met inbraakbeveiliging, dan wordt het de dief heel lastig gemaakt om binnen te komen.

Keurmerken geven een veilig gevoel

skg keurmerk beveiligingEr zijn twee type keurmerken waar je als consument op kunt letten bij de aanschaf van een nieuw slot. Het eerste is het SKG keurmerk. Dit keurmerk duidt de classificering aan met een aantal sterren. Zo heb je een SKG keurmerk met 1 ster, 2 sterren, en 3 sterren. 3 sterren biedt meer veiligheid dan een 1 ster slot.

pkvw keurmerk slotHet tweede keurmerk is het politie keurmerk veilige woning welke door slotenmakers ook vaak wordt afgekort met PKVW. Vroeger kon je ook een beroep doen op de politie en die naar de inbraakveiligheid van je woning laten kijken.

Tegenwoordig ben je echt aangewezen op de slotenmakers, die ook direct een offerte kunnen uitbrengen en de woning kunnen voorzien van inbraakpreventie. Niet iedere slotenmaker uit Zeist hanteert hetzelfde tarief, daarom is het verstandig om een slotenmaker te kiezen waarbij je een goed gevoel hebt, en die eerlijke tarieven vraagt. Een gerenommeerde slotenmaker of beveiligingsbedrijf heeft hierbij de voorkeur.

Voorkom hoge kosten door braakschade

Wanneer een inbreker een inbraakpoging doet, dan kan de schade flink oplopen. De deur raakt niet alleen beschadigd, maar het slot vaak ook. Het resultaat is dat je een schilder moet laten komen om de deur weer bij te werken, en een slotenmaker die het slot moet komen vervangen. Voorkomen is beter dan genezen, dus de kosten van de schilder kun je in ieder geval al besparen door een slotenmaker in te schakelen voordat er een inbraakpoging gebeurt.

Mocht je pech hebben, dan komt de inbreker wel binnen bij de inbreekpoging en dat betekent dat je veel persoonlijke spullen kunt kwijtraken. Voor de dief heeft het misschien een relatief kleine waarde (100,- euro), maar voor jou kan het een zeer grote waarde hebben. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad die van een overleden dierbare geweest is. Dit is onvervangbaar en niet uit te drukken in geld. Laat je woning dus beveiligen!

Hier vind je meer info over het politiekeurmerk veilig wonen.