Home » Hobby » Je eigen blog in een half uur

Je eigen blog in een half uur

Bloggen kan iedereen, zeker wanneer je een hobby hebt, of interesse, waarover je veel kunt vertellen. Een blog kan over ieder onderwerp gaan. Voor elk onderwerp zijn er namelijk altijd meerdere geïnteresseerden. Door je te onderscheiden, en het juist op je eigen manier te doen, voeg je iets toe aan het internet en ontstaat er een vaste groep aan volgers die dagelijks je blog berichten leest. Een blog opzetten is in een half uur tijd geregeld, en bovendien kun je er ook nog eens flink wat geld mee verdienen, mits je natuurlijk serieus bent.

 

Een blog hoeft niet veel te kosten

Een blog beginnen hoeft zeker niet veel te kosten. Je hebt slechts te maken met de kosten van een domeinnaam en hosting. De blogsoftware hoeft geen geld te kosten. WordPress als voorbeeld, is gratis, en bij uitstek geschikt om een blog mee te beginnen. Bij WordPress werkt je met plugins waarmee je jouw website eenvoudig uitbreid met diverse handige functionaliteiten. Je kunt van je blog zelfs op een eenvoudige manier een webshop maken! Voor de domeinnaam ben je jaarlijks zo’n 10 euro kwijt. De hostingkosten kunnen variëren. In de praktijk kun je een goede hosting vinden voor zo’n 5 euro per maand. De kosten zijn dus minimaal, en daar krijg je een hele hoop voor terug.

 

Geld terugverdienen

De investeringskosten zijn zeer gering bij het opzetten van een blog. Het leuke is dat je deze kosten eenvoudig kunt terugverdienen, en er zelfs een leuk zakcentje aan over kunt houden. Hoe beter je blog loopt, hoe makkelijker het is om geld te verdienen. In het begin kun je het beste AdSense toepassen van Google. Dit zijn de Google reclame blokken die je op veel sites tegenkomt. Het installeren ervan is vrij eenvoudig, en via de handige apps kun je op ieder moment van de dag bekijken wat je verdiensten zijn. Gaat je blog beter lopen, dan krijg je vanzelf de vraag of je reclame voor bedrijven wilt gaan maken. Hier staan vaak interessantere bedragen tegenover.

Wanneer ga jij je blog beginnen?