Home » Gezondheid » Marva thee, lekker en gezond

Marva thee, lekker en gezond

De Marva thee is een populaire kruidenthee in Suriname. Het heeft een frisse aromatische geur, en dat maakt deze warme drank extra aangenaam. De geur komt in de buurt van citroen, dus lekker fris. Marva thee heeft bijzondere kenmerken. Zo werkt het als een antioxidant en is het bovendien ontstekingsremmend. Er zijn verschillende geneeskrachtige werkingen bekend waardoor de Marva thee zo populair is.

 

Geneeskrachtige werking

Marva thee helpt bij:

  • Het verlagen van koorts
  • Het verminderen van buikpijn
  • Het verminderen van nierstenen
  • Het helpt bij het verlagen van een hoge bloeddruk
  • Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten
  • Helpt tegen maagzuur en maagklachten

 

Best green thee in the world

marva thee drinkenAfvalstoffen hopen zich in het lichaam op. Om deze goed af te kunnen voeren kun je deze thee dus uitstekend gebruiken. Wanneer er veel afvalstoffen in je urine zitten, dan kleurt deze donker. Wanneer je Marva thee drinkt, dan zul je merken dat je urine donkerder wordt van kleur, en dat is een teken dat er meer afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd, dankzij deze thee. 

 

Wie mag de thee drinken en hoe vaak?

De thee is geschikt voor volwassenen, en dus niet voor kinderen, en je mag het twee keer per dag drinken. Zo kun je ‘s-ochtends een kopje pakken, en ‘s-avonds. Je gebruikt 1 volle eetlepel op een liter water, dus je kunt met een zak van 25 gram behoorlijk wat liters thee zetten.

 

Hoe bewaar je de Marva thee?

De gedroogde Marva bladeren kun je het beste op een droge, koele, en gesloten plek bewaren. Bewaar het niet in de koelkast, maar eerder in een keukenkastje of kelder wanneer deze niet vochtig is. Zo blijft het product langer goed.

 

Van welke plant komt deze thee

marva plantDe thee is afkomstig van de Lippia alba plant. De Lippia alba is een bloeiende plant welke in inheemse landen voorkomt, waaronder Zuid-Amerika, India, en Australië. De bladeren worden tussen de 1- en 3 centimeter groot, en worden na droging voor de thee gebruikt, of gebruikt om mee te koken. De bladeren worden ook gebruikt bij natuurlijke pijnbestrijding en als antidepressiva. 

Oudere generaties gebruiken zelf de gedroogde bladeren van de Lippia alba plant om mee te koken. Het is een kruid die tegelijkertijd een frisse smaak aan het eten toevoegt. 

 

Hoe smaakt Marva thee

De Marva thee heeft een heerlijke smaak met een frisse geur en teint. Al wordt het gebruik bij kinderen niet aanbevolen, ook zij vinden de thee lekker! Er zijn maar heel weinig mensen die het niet lusten.

 

Waar kun je Marva thee kopen

Je kunt Marva thee kopen bij Surihealth.com, een webshop welke gespecialiseerd is in Surinaamse producten waaronder thee, en oliën. Ook je Bamboe capsules of Moringa capsules kun je hier bestellen!