Home » Gezondheid » De goedgekeurde antigeen Corona test

De goedgekeurde antigeen Corona test

Door een goedgekeurde antigeen Corona test te laten doen, kun je snel te weten komen of je besmet bent geraakt met het Coronavirus. Wel is het belangrijk om te weten dat een antigeen Corona test minder nauwkeurig kan zijn, dan de reguliere PCR-test die door de GGD wordt afgenomen. Wanneer je namelijk maar weinig virusdeeltjes bij je draagt, zal een antigeen test vaak een negatieve uitslag geven. Toch is het dan mogelijk dat je wél besmet bent met het Coronavirus. Een negatieve antigeen test hoeft dus niet altijd te betekenen dat je geen Corona hebt. Goedgekeurde Corona testen zijn weer betrouwbaarder dan niet goedgekeurde testen.

Snel duidelijkheid

covid 19 test uitslag positiefWanneer je graag wilt weten of je besmet bent geraakt met het Coronavirus, kun je een antigeen test aanvragen. Door deze test af te laten nemen, heb je vaak binnen 15- tot 30 minuten duidelijkheid. Mocht deze test een positieve uitslag geven, dan weet je dat je in quarantaine moet en dat deze regel voor eventuele huisgenoten ook geldt. Mocht de testuitslag negatief zijn, betekent dit niet dat je niet in quarantaine hoeft. Dit omdat deze testuitslag niet altijd juist is. Dit komt doordat een antigeentest enkel de aanwezigheid van bepaalde eiwitten in je lichaam analyseert.

Virusdeeltjes en de Corona antigeen test

corona virus deeltjesOp het moment dat je net besmet bent geraakt met het Coronavirus, zijn er nog maar weinig virusdeeltjes in je lichaam aanwezig. Wanneer je dus pas besmet bent en nog niet lang drager bent van het virus, zal de testuitslag van een Corona antigeen test negatief zijn. Het is dus belangrijk om jezelf niet blind te staren op de testuitslag van een antigeen Corona test. Wanneer zo’n test vandaag negatief uitslaat, kan het zomaar zo zijn dat de test de volgende dag positief uitslaat. Wanneer je dus echt over een nauwkeurige testuitslag wilt beschikken en er zeker van wilt zijn dat je geen Corona hebt, dan kun je beter een afspraak maken bij de GGD en een PCR test af laten nemen.

Waarom dan toch een sneltest

Ondanks dat de testuitslag van een antigeen test niet altijd juist is, kan het toch zinvol zijn om een antigeen test af te laten nemen. Dit kan onder andere zinvol zijn op het moment dat je in het ziekenhuis wordt opgenomen met niet Corona gerelateerde klachten. Het is namelijk wel belangrijk dat het medische personeel in het ziekenhuis weet of er wel of geen extra maatregelen moeten worden genomen om jou te kunnen behandelen. Ondanks dat een antigeen test niet altijd betrouwbaar is, kan het afnemen van zo’n test toch een uitkomst bieden. Wel is het zo dat met de sneltest de Britse mutant, genaamd B1.1.7, evengoed in beeld wordt gebracht als het eerder in Nederland bekende virus.

Goedgekeurde Corona test kopen

Je kunt een goedgekeurde Corona test kopen bij een partij die ook levert aan de overheid. Zo weet je zeker dat je ook een betrouwbare tester in handen krijgt. Je kunt beter voor een goedgekeurde en betrouwbare tester gaan zodat je zoveel mogelijk zekerheid krijgt bij de testuitslag.

Als je meer wilt weten over COVID-19 testen, waaronder sneltesten en zelftesten, zijn er verschillende online bronnen die je kunt raadplegen. Hier zijn enkele directe links naar websites waar je nuttige informatie kunt vinden:

  • Bekijk https://snellecoronatesten.nl/ voor een uitgebreid overzicht van de beschikbare coronatesten, met details over hoe en waar je getest kunt worden.
  • Voor informatie over hoe je zelf een coronatest kunt uitvoeren, ga naar https://coronazelftest24.nl/. Deze site biedt informatie over de verschillende zelftesten die beschikbaar zijn, hun gebruiksaanwijzing, en verkooppunten.
  • Als je geïnteresseerd bent in het online aanschaffen van coronatesten, kun je terecht op https://coronatestkopen24.nl/. Deze website heeft een breed aanbod van testen die je gemakkelijk online kunt bestellen, compleet met details over prijzen en bezorgopties.

Deze websites bieden waardevolle informatie voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare coronatesten, of je nu snel een test wilt doen of een zelftest voor thuisgebruik zoekt.