Home » Elektronica » Wat is een beamer en wat kan ik ermee doen?

Wat is een beamer en wat kan ik ermee doen?

Wat is nu juist een beamer en wat moet ik weten voor ik er één aanschaf. Het woord beamer is geen bestaand Engels woord. Beamer is een Nederlands bedacht woord dat afgeleid is van het woord beam in het Engels, dat straal of lichtbundel betekend. Met een beamer ga je beelden projecteren op een doek of algemeen witte achtergrond. Een beamer is een vrijwel onmisbaar onderdeel bij een presentatie opstelling. Het is dan ook van groot belang dat de geprojecteerde beelden van uitstekende kwaliteit zijn zodat de aanwezigen de beelden goed kunnen zien. Vele beamers hebben buiten beeld ook geluid dat naar eigen keuze aangestuurd kan worden. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen en een grote keuze aan topmerken. Daarom is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste te kiezen, laat u dan ook helpen door experts op vlak van beamers of te wel beeldprojectoren. Een beamer is geen eenvoudig apparaat, enige technische kennis is vaak vereist. Wees ook altijd bewust van beamer accessoires en andere toebehoren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van beamers?

Onder beamers bestaan er verschillende soorten, van educatieve, game, home cinema tot mobiele of installatie beamers. Wilt u een graag een 4K Beamer kopen, laat je dan zeker hierbij helpen door experts. Buiten de verschillende soorten qua gebruik zijn er dan ook nog verschillen in de kwaliteit van het beeld dat deze projecteren. Waar moet u dan op letten als u er één wilt aanschaffen. Hiervoor gaat men enkele vragen stellen en aan de hand van deze antwoorden kan de beamerspecialist jou de correcte beamer aanbieden. Hierbij is het belangrijk te weten waarvoor de beamer gebruikt zal worden. Wordt deze in een grote zaal gebruikt voor bedrijfspresentaties of wordt deze thuis gebruikt om een film te bekijken.

Lichtopbrengst van een beamer.

Lichtopbrengst is één van de belangrijkste eigenschappen van een beamer. Deze wordt gemeten in Ansi Lumen. Wat staat voor American national standards institute. Het instituut heeft deze meting gestandaardiseerd en deze wordt wereldwijd door fabrikanten gebruikt. Hoe hoger het aantal Ansi lumen, hoe scherper het beeld. Natuurlijk zijn er buiten het aantal Lumen verschillende factoren die belangrijk zijn voor de kwaliteit van uw projectie. Eén van deze zijn omgevingsfactoren, hoe donker of licht de ruimte is en hoe groot het beeld geprojecteerd moet worden. Dit allemaal speelt een rol in het bepalen van de juiste beamer voor jou.