Dakkapel offerte aanvragen

Hoewel het laten plaatsen van een dakkapel om slechts een kleine verbouwing vraagt, zul je merken dat de kosten in de praktijk snel in de papieren kunnen lopen. Natuurlijk wil je niet te veel geld betalen voor je dakkapel. Het is daarom belangrijk om ruim voordat je de dakkapel wilt laten plaatsen al offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven.    

Online aanvragen van verschillende offertes   

Het is via internet tegenwoordig heel gemakkelijk om een offerte voor het laten plaatsen van een dakkapel op te vragen bij tientallen verschillende aanbieders. Hoewel de totaalprijs van de offerte waarschijnlijk één van de factoren zal zijn die zwaar weegt in je uiteindelijke keuze voor een dakkapelspecialist, is het minstens net zo belangrijk om ook de kwaliteit goed in de gaten te houden.

Selectie op basis van prijs of kwaliteit?

Het online aanvragen van een offerte kan zeker een goed beeld geven van de kosten die je ongeveer kunt verwachten, maar aangezien het uiteindelijk vaak maatwerk betreft is het vaak noodzakelijk om de specialist thuis uit te nodigen voor een offerte op maat. Niet alleen krijg je dan een betrouwbaarder beeld van de prijs, ook krijg je direct de indruk of de specialist de gewenste dakkapel wel of niet voor je kan plaatsen.        

Maak duidelijke afspraken met de aannemer en leg alles schriftelijk vast  

Ook voor een relatief eenvoudige verbouwing als het laten plaatsen van een dakkapel is het van belang om duidelijke afspraken te maken met de aannemer en deze ook schriftelijk vast te leggen. Als je eenmaal hebt besloten met welke aannemer je wilt gaan samenwerken en jullie aan de hand van de offerte een totaalprijs zijn overeengekomen, dan is het belangrijk om deze overeenkomst ook schriftelijk te bevestigen. In een dergelijke overeenkomst kunnen ook aanvullende voorwaarden worden opgenomen, waaronder de gewenste oplevertermijn, afspraken over garantie en mogelijk ook één of meerdere ontbindingsclausules.