Home » Brommer » Keuzehulp bij een Riva scooter kopen

Keuzehulp bij een Riva scooter kopen

Je bent op zoek naar een goedkope retro scooter … dan moet je een BTC Riva scooter kopen! Nou ja, je moet natuurlijk niets, toch is het een interessante optie wanneer je niet veel geld wilt uitgeven en toch op een vlotte brom- of snorscooter wilt rijden. Er is wel een kans dat je verloren raakt wanneer je het assortiment bekijkt in de Fast & Furious scooterwinkel. De normale editie, de Sport uitvoering, de Lux versie of de Luxury optie… Volg jij het nog? Met de informatie op deze pagina kun je snel de juiste Riva scooter kopen.

 

Hetzelfde maar toch anders

Ride BTC, Ride Quality, dat is de slogan van dit Nederlandse merk scooters. Ze behoren tot de grootste importeurs van scooters uit Azië, en leveren een flink aantal modellen die nét wat anders zijn. Motorisch zit er overigens niet veel verschil in, alleen de begrenzer bepaalt of het een 25 km/u of 45 km/u uitvoering is. De verschillen zitten vooral in de opties die op de modellen aanwezig zijn. Omdat de Riva serie het meest populair is zullen we deze retro scooters eens wat nader bekijken.

 

Riva Lux

Dit is een vlotte scooter die veel doet denken aan de Italiaanse Vespa scooters. Ondanks het retro design bevindt er zich toch een moderne Euro4 motor onder de kap. Daarmee is deze 50cc scooter zuinig én een milieubewuste keuze. Je kunt kiezen voor een snorscooter of bromscooter, waarbij het enige verschil de maximumsnelheid is. Je kunt kiezen uit een flink aantal kleuren waaronder glanzende tinten of mat kleuren.

 

Riva Lux II

Dit is niet zozeer de opvolger van de standaard Lux maar een iets luxere uitvoering met een stijlvol retro design. Het aantal leverbare kleuren is wat minder, daar staat tegenover dat het gewoon een heel stijlvolle scooter is. De uitvoering in glanzend zwart ziet er toch weer heel anders uit dan de mat zwarte versie. Uiteraard voldoet ook dit type aan de nieuwe Euro4 standaard, er zijn ook veel extra opties verkrijgbaar.

 

Riva Luxury

Van Lux naar Luxury, maar wat is naast de naam en het hogere prijskaartje het verschil? Dit is inderdaad een meer luxe uitvoering die voorzien is van een windkap, valbeugels, een achterdrager, een luxe zadel, aluminium voetplaten en white wall banden. Met kleuren als mat cappucino en jeans blue wordt nogmaals benadrukt dat het een bijzondere opvolger is van de basic Lux.

 

Riva Sport

Net zoals er naast de Vespa Primavera een sportieve Vespa Sprint bestaat, is de Sport uitvoering de vlotte versie van het bekende retro design. Ditmaal is de koplamp rechthoekig, er zitten multispaak velgen op en het geheel oogt gewoon wat sportiever. De leverbare kleuren wijken ook wat af, met name de mat chameleon en de gouden uitvoering zijn twee opvallende verschijningen.

 

Welke Riva scooter kopen?

Je kunt het bestellen van een scooter op twee manieren bekijken; sommige mensen kiezen voor een basis scooter en voegen daar zelf opties aan toe, andere mensen bestellen een scooter waar alles al op zit. Wanneer je een meer complete scooter bestelt in de Fast & Furious scooterwinkel betaal je minder voor de extra’s dan wanneer je ze later los gaat bestellen. Maar als je echt een uniek exemplaar wilt samenstellen, dan kun je beter een kale Riva scooter kopen en daar extra opties bij kiezen. Of niet natuurlijk, want er is ook iets te zeggen voor een snor- of bromscooter van rond de duizend euro die toch een goede kwaliteit levert. Daarmee is BTC toch best wel bijzonder in vergelijking met een duur merk als Vespa. Voor een fractie van de prijs koop je een splinternieuwe scooter die je geheel naar eigen smaak kunt configureren. En dat is echt Luxe!