Home » Brommer » Quad leasen

Quad leasen

Naast een brommer en een auto is er nog een voertuig dat steeds populairder wordt voor zowel hobby als professioneel gebruik; de quad. Dit voertuig op vier wielen lijkt op een combinatie tussen auto en motor en voelt zich overal thuis. De andere naam voor quad is niet voor niets all-terrain-vehicle. Als je de kosten van een quad aan de hoge kant vindt kun je ook een quad leasen. Dan spreid je de kosten en hoef je niet eerst lange tijd te sparen voor je kunt gaan rijden. Je moet wel een goed lease contract afsluiten.

Wat is een Quad?

Deze voertuigen kunnen zowel op de normale weg rijden als off-road. Ze worden gebruikt voor recreatief gebruik en ook professioneel in de landbouw. Op eigen terrein heb je geen kenteken nodig, op de openbare weg wel. Met een quad van 50cc of hoger kun je met een normaal autorijbewijs de weg op.

Een quad leasen

Er zijn twee vormen van leasen:

Operational lease: je huurt een voertuig van de leasemaatschappij en moet deze na de looptijd weer retour geven. Het wordt niet jouw eigendom.

Financial lease: je koopt een voertuig of afbetaling en wordt direct eigenaar van het voertuig. Je hoeft deze niet terug te geven, het is jouw eigendom.

We hebben het hier over een financial lease, je koopt de quad op afbetaling. Dat heeft enkele voordelen:

  • Je hoeft niet eerst te sparen. Wanneer je wordt goedgekeurd voor een quad leasen kun je meteen rijden op jouw voertuig.
  • De quad wordt jouw eigendom, zolang je netjes de termijnen betaalt is en blijft het voertuig van jou.
  • Je kunt kiezen om de lening sneller terug te betalen dan de uiterlijke looptijd, daarmee spaar je rente uit.
  • Met een quad leasen kun je zelf kiezen voor een looptijd van één tot enkele jaren.

Controle bij een quad leasen

Bij de aanvraag van een lease contract vindt er een eenvoudige toetsing plaats. Als je in aanmerking komt voor een lease contract kun je direct de quad bestellen. Je hebt doorgaans geen hoog salaris nodig, met een BKR melding kom je niet in aanmerking voor een scooter leasen.

Neem contact op met de dealer voor meer informatie over een quad leasen.

Plaats een reactie