Home » Brommer » Piaggio Zip SP full option

Piaggio Zip SP full option

Wat zit er op de Piaggio Zip SP full option?

Het merk Piaggio is met name bekend door de andere merken die ze produceren. Denk aan Derbi, Aprilia, Gilera en natuurlijk Vespa. Ze maken ook scooters onder hun eigen merknaam die uitblinken door betaalbaarheid en veelzijdigheid. Zo kun je van een betrouwbaar ‘budget’ model naar een Piaggio Zip SP full option exemplaar gaan dankzij alle mogelijke extra’s en accessoires. Laten we eens een aantal custom opties bekijken, en uitleggen waarom je hiervoor zou kiezen.

 

Niet dertien in een dozijn

Wanneer iedereen voor hetzelfde product kiest kan dit een teken zijn van kwaliteit. Er rijden immers heel wat Piaggio scooters rond. Maar wanneer je liever op een wat meer unieke scooter rijdt kun je een standaard model pimpen tot een exclusief exemplaar dat niemand heeft. Wat is er zoal aan te passen? Hier zijn een aantal opties om je eigen Piaggio Zip SP full option samen te stellen.

 

1. Kleur

Er zijn verschillende kleuren leverbaar die je niet vaak ziet op de weg zoals de Nero Opaco, Rosso Borgogna, Bianco Lucido en Marrone Opaca. Als jouw kennis van de Italiaanse taal tekort schiet kun je beter even in de winkel kijken voor de Nederlandse namen. Naast kleur hebben deze modellen soms ook unieke features. Zo is alleen de Nardo Grey Special voorzien van White Wall banden die je direct terugbrengen naar de jaren vijftig van de vorige eeuw.

 

2. SP kappen

De Piaggio Zip SP full option ziet er iets anders uit dan de standaard ZIP uitvoering door de speciale kappen. Die geven de scooter een stoer uiterlijk dankzij de ventilatiekanalen en de grote grill. Met LED lampen in de sleuven maak je deze scooter helemaal af.

 

3. Verlichting

Wat betreft verlichting zijn er veel opties waarmee je echt het verschil kunt maken. Zo kun je naast de standaard LED editie ook kiezen voor een Special LED Edition waarbij een aantal onderdelen in zwart worden geleverd. Het glas heeft een smoked uiterlijk, wat er bijzonder uitziet met behoud van voldoende licht om veilig in de avond te rijden. Je kunt ook kiezen uit LED tube of knipperlichten van Audi. Per kleur zijn er verschillen in verlichting, let dus goed op alle opties.

 

4. Beveiliging

Met de full option krijg je er ook standaard een stuur kabelslot bij. Zo kun je de scooter aan het stuur vastzetten op een hoek. Wanneer je geen gebruik kunt maken van een ketting aan een paal is het normaal gesproken mogelijk om de scooter weg te rollen. Als het stuur op slot staat kunnen er alleen rondjes gedraaid worden, wat de kans op diefstal enorm vermindert.

 

5. Zwarte klapdrager

Dit is een feature die je alleen standaard op de Zip SP full option aantreft. Deze drager biedt een passagier meer houvast, bij het parkeren is deze klapdrager ook heel handig. Daarnaast ziet deze zwarte drager er ook mooi uit in combinatie met de rest.

 

Wat betaal je voor een Piaggio Zip SP full option?

In het kort; meer dan voor een standaard uitvoering maar minder dan alle onderdelen los bestellen. Daarnaast worden alle extra onderdelen er voor levering al op gemonteerd. Zo krijg je dus een scooter geleverd waar je meteen mee kunt gaan rijden zonder eerst een weekend te sleutelen. Voor de betaling kun je kiezen tussen direct betalen of een leasecontract afsluiten. Met leasen kun je de scooter in termijnen betalen.

 

Minder opties?

Als de full option uitvoering toch wat meer biedt dan je nodig hebt, maar je wel iets meer wilt dan de standaard editie kun je voor de SP custom versie kiezen. Die ziet er anders uit, en je kunt eventueel zelf nog wat opties kiezen die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. Waar je ook voor kiest, je rijdt binnenkort op een mooie Piaggio scooter!