Home » Bouw » Voordelen van een dakkapel

Voordelen van een dakkapel

Steeds meer woningeigenaren zien de voordelen in van het laten plaatsen van een dakkapel. Maar wat zijn die voordelen nu eigenlijk precies? De meest genoemde reden om een dakkapel te laten plaatsen is de wens om de kamer lichter en ruimer te laten lijken. Daar waar het daadwerkelijk verruimen van een leefruimte doorgaans om een flinke verbouwing vraagt, kun je met een relatief eenvoudig te plaatsen dakkapel waarschijnlijk hetzelfde gewenste effect bewerkstelligen.

Dakkapellen zorgen voor meer natuurlijk licht in de leefruimte

Misschien wel het grootste voordeel van een dakkapel is de extra lichtinval in de leefruimte. Zeker voor bijvoorbeeld een studeerkamer of kantoorruimte op de bovenverdieping is het belangrijk om voldoende daglicht te hebben. Dakkapellen worden daarom vaak in ruimtes geplaatst waar de hoeveelheid lichtinval te wensen overliet.

Dakkapellen maken de ruimte groter

Is het je nooit opgevallen dat een ruimte met een dakkapel een stuk groter lijkt dan die daadwerkelijk is? Eén van de grootste voordelen van een dakkapel is het verruimende effect wat je ermee kunt creëren. Niet alleen zorgt dit nu voor extra woongenot, maar het zorgt er ook voor dat je de woning in de toekomst gemakkelijker kunt verkopen.

Dakkapel plaatsen in de woon- of slaapkamer

Zeker wanneer een dakkapel in een ruimte met veel meubels wordt geplaatst, bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer, lijkt de ruimte door de dakkapel een heel stuk groter!

Een woning met een dakkapel levert een hogere verkoopprijs op

Een extra detail, zoals een dakkapel, zorgt doorgaans voor een hogere verkoopprijs van je woning. Hoewel je momenteel waarschijnlijk nog niet van plan bent om je woning te koop te zetten, is het laten plaatsen van een dakkapel dus ook een goede investering voor de toekomst. Naast extra woongenot is het plaatsen van een dakkapel dus ook financieel interessant!

breed dakkapel kunststof voorkant 4 meter prefab