Home » Bouw » Naast goedkope dakkapellen, kun je ook een merk dakkapel kopen. In de kwaliteit zit een groot verschil

Naast goedkope dakkapellen, kun je ook een merk dakkapel kopen. In de kwaliteit zit een groot verschil

Dakkapellen heb je in alle soorten en maten, maar ook in alle prijsklassen. Wanneer je meerdere offertes opvraagt, dan kom je er snel achter dat de prijzen behoorlijk kunnen variëren. Dit wil niet per definitie betekenen dat de ene dakkapel leverancier meer aan je verdient dan de ander. De kwaliteit van de dakkapel kan namelijk behoorlijk verschillen, en dat maakt een groot onderdeel uit van de prijs. Kwaliteit kost immers geld.

 

Kwaliteit kost geld maar goedkoop hoeft niet altijd slecht te zijn

Dakkapellen van een merk kunnen meer kosten omdat er geïnvesteerd wordt in de naam en branding. De consument betaalt hiervoor. Het wil niet perse zeggen dat goedkope dakkapellen van mindere kwaliteit hoeven te zijn. Vaak is daar meer maatwerk mogelijk zodat deze nog beter kan aansluiten bij de wensen en voorkeuren. Op die manier kun je ook goedkoop een dakkapel laten plaatsen. Laat gerust een adviseur langskomen voor een kennismakingsgesprek. Zo ben je er zeker van dat alles goed voelt.

 

dakkapel van een merk

Veel verschil in kwaliteit

De kwaliteit van een dakkapel is niet altijd direct zichtbaar vanaf de buitenkant, maar verschil is er zeker wel. Zo is hardhout als voorbeeld veel duurzamer dan vurenhout. We willen niet zeggen dat er per definitie hardhout of vurenhout gebruikt wordt in een dakkapel, maar we willen daarmee aangeven dat het ene dakkapel niet hetzelfde hoeft te zijn dan het andere.

 

Materiaaldikte van kunststof delen

De materiaaldikte van het gebruikte kunststof kan flink verschillen, maar ook de isolatiewaarde. Een dakkapel van goede kwaliteit gaat veel langer mee, is tochtvrij, lekkage vrij, en is steviger dan goedkope dakkapellen. In feite zou je probleemloos op het dak van de dakkapel moeten kunnen staan (bij een plat dak), en dat risico durven we niet te nemen, zonder er doorheen te zakken, bij de goedkope modellen.

 

Koop een dakkapel van een merk

Je kunt beter altijd iets meer uitgeven, dan te kiezen voor budget. De merk dakkapellen zoals de Velux hebben hun naam hoog te houden, en bezuinigen niet op kwaliteit. Je koopt een Velux, waarbij je verzekerd bent van een goed kwaliteitsproduct, en je ook niet bang hoeft te zijn voor een lekkage, verzakking, tocht, of andere mogelijke ongemakken die kenmerkend zijn voor mindere kwaliteit.

logo velux

Mocht je een offerte opvragen, vraag dan ook of het dakkapel van een merk is, en hoe het met de kwaliteit en waarborg zit. Er zit namelijk veel verschil in, net als bij auto’s. Van een BMW verwacht je ook een andere kwaliteit dan van een Dacia. 

 

💡TIP: Laat je goed informeren waarop de dakkapel prijs gebaseerd is, en wat je exact krijgt. Kijk en vergelijk. Het is immers een flinke uitgave, en daarover dien je goed geïnformeerd te worden.

dakkapel prijs 2 meter