Home » Bouw » Dakkapel offerte aanvragen

Dakkapel offerte aanvragen

Hoewel het laten plaatsen van een dakkapel om slechts een kleine verbouwing vraagt, zul je merken dat de kosten in de praktijk snel in de papieren kunnen lopen. Natuurlijk wil je niet te veel geld betalen voor je dakkapel. Het is daarom belangrijk om ruim voordat je de dakkapel wilt laten plaatsen al offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven.    

Online aanvragen van verschillende offertes

Het is via internet tegenwoordig heel gemakkelijk om een offerte voor het laten plaatsen van een dakkapel op te vragen bij tientallen verschillende aanbieders. Hoewel de totaalprijs van de offerte waarschijnlijk één van de factoren zal zijn die zwaar weegt in je uiteindelijke keuze voor een dakkapelspecialist, is het minstens net zo belangrijk om ook de kwaliteit goed in de gaten te houden.

Selectie op basis van prijs of kwaliteit?

Het online aanvragen van een offerte kan zeker een goed beeld geven van de kosten die je ongeveer kunt verwachten, maar aangezien het uiteindelijk vaak maatwerk betreft is het vaak noodzakelijk om de specialist thuis uit te nodigen voor een offerte op maat. Niet alleen krijg je dan een betrouwbaarder beeld van de prijs, ook krijg je direct de indruk of de specialist de gewenste dakkapel wel of niet voor je kan plaatsen.        

dakkapel offerte kunststof opvragen

Maak duidelijke afspraken met de aannemer en leg alles schriftelijk vast

Ook voor een relatief eenvoudige verbouwing als het laten plaatsen van een dakkapel is het van belang om duidelijke afspraken te maken met de aannemer en deze ook schriftelijk vast te leggen. Als je eenmaal hebt besloten met welke aannemer je wilt gaan samenwerken en jullie aan de hand van de offerte een totaalprijs zijn overeengekomen, dan is het belangrijk om deze overeenkomst ook schriftelijk te bevestigen. In een dergelijke overeenkomst kunnen ook aanvullende voorwaarden worden opgenomen, waaronder de gewenste oplevertermijn, afspraken over garantie en mogelijk ook één of meerdere ontbindingsclausules.   

dakkapel straatkant geen vergunning

NIEUW: Niet meer wachten op een dakkapel offerte

Tegenwoordig hoef je niet meer dagen of soms weken te wachten op je dakkapel offerte! Je kunt namelijk op de website van Dakkapel Montage ook online direct de prijzen inzien. Met de nieuwe dakkapel offerte rekentool kun je direct de dakkapel prijs berekenen, ongeacht of je in Almere woont, Breda, Tilburg, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Leusden, of andere plaats in Nederland. Voor heel Nederland zijn de prijzen gelijk. Waarom? Omdat Dakkapel Montage de goedkoopste dakkapellenboer van Nederland is. En je krijgt standaard 15 jaar garantie op je dakkapel, dus nog een reden om meteen daar een dakkapel offerte aan te vragen!

  • Goedkoopste in kunststof dakkapellen
  • 15 jr garantie
  • Binnen 1 dag geplaatst

 

Is er altijd een vergunning nodig voor een dakkapel?

Wie wilt gaan verbouwen aan de buitenkant van de woning kan geconfronteerd worden met vergunningen. Nu is er bij een dakkapel ook een vergunning nodig tenzij je de dakkapel aan de achterkant van het huis laat plaatsen. Er is bijna nergens in Nederland waar dit niet zonder vergunning mag. Echter is er wel een kleine kanttekening. Wanneer het een nieuwbouwhuis betreft dan kunnen de regeltjes net iets anders zijn. In dat geval neem je het beste contact op met de gemeente. Mocht een van je buren ook een dakkapel hebben, dan zal de gemeente nooit moeilijk doen.