Home » beoordeling » koffiemachines » 5 Best geteste Koffiemachines met koffiebonen

5 Best geteste Koffiemachines met koffiebonen

De 5 best geteste koffiemachines van koffiebonen van 2021/2022

In de categorie koffiemachine met bonen beoordelen wij 5 verschillende modellen in een prijscategorie tot 600 euro. De top 5 luidt als volgt:

Philips 2200 serie EP2220/10

4.2/5.0 ★★★★ (293 reviews)
Prijsindicatie: 299,- euro

Philips 2200 koffiemachine met bonen
Pluspunten Philips 2200:
2 soorten koffie, Touch display, melkopschuimer, persoonlijke koffie instelling, 2 kopjes tegelijk, gemalen koffie & bonen, Ontkalken na 5000 kopjes koffie, espresso & normale koffie.
Minpunten Philips 2200:
Heet water niet zo snel als waterkoker, machine is van kunststof, kan tijdens het malen lawaai maken.
[lightweight-accordion title=”Beschrijving:”]

Beschrijving Philips 2200 koffiemachine

De Philips 2200 koffiemachine is zeer geschikt voor iedere koffiebehoefte. Deze slanke machine vindt gemakkelijk zijn weg naar de keuken van uw huis of kantoor.

De machine is gebruiksvriendelijk en eenvoudig voor iedereen.

Hij vraagt ​​niet veel aandacht en ontkalkt zo’n 5000 kopjes voordat hij hem weer nodig heeft. Een andere geweldige functie is dat deze machine gemakkelijk te gebruiken en beheersbaar is.

De machine is echter op sommige niveaus nog steeds een afknapper. Deze luide machine gebruikt koffiebonen en maalt ze. Toch is het geluid behoorlijk irritant. Als alternatief kan er ook gewoon normale gemalen koffie worden gebruikt.

Kiest je voor een volautomatische of halfautomatische machine?

De halfautomatische machines zijn voor mensen die graag wat controle over hun koffie hebben. Het apparaat gebruikt geen koffiebonen. Voor deze machine heb je gemalen koffie nodig om de koffie handmatig te tappen. Halfautomatische machines hebben over het algemeen geen mogelijkheden om automatisch te ontkalken.

De volautomatische machines zijn een beetje anders dan de halfautomatische machines. Deze machines hebben geen aandacht nodig, behalve het vullen van de containers. Bovendien ontkalken ze zichzelf. Ze gebruiken koffiebonen en hebben hun technologie om ze te malen.

De vraag is welke is voor jou?

Als je het niet erg vindt om elke dag filters te vervangen, zijn de halfautomatische filters het beste voor jou.

Je kunt ook de Philips EP2224/10 kopen. Het verschil is dat dit model een silicone waterleiding heeft en niet een van RVS.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Gebruikerservaringen:”]

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Eenvoudig in het gebruik
 • Handleiding doorlezen wel aanbevolen
 • Lekkere dikke schuimlaag
 • Regelmatig ontkalken niet nodig vanwege AquaClean systeem
 • Maakt heerlijke cappuchino
 • Gemalen (filter) koffie kan ook gebruikt worden

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Functies:”]

 • Instelbare hoeveelheid, keramische molen om de smaak te behouden, aromaafdichting
 • Capaciteit: 60 kopjes espresso per dag
 • Touchscreen-paneel
 • Kunststof behuizing
 • Aqua Clean om water schoon te maken en te ontkalken
 • Opschuimfunctie
 • 2 kopjes tegelijkertijd
 • Werkt met bonen en gemalen koffie

[/lightweight-accordion]

Philips 3200 serie EP3221/40

3.9/5.0 ★★★★ (7 reviews)
Prijsindicatie: 339,- euro

Philips 3200 koffiemachine met bonen ep3221-40
Pluspunten Philips 2300:
4 soorten koffie, Touch display, krachtige melkopschuimer, persoonlijke koffie instelling, 2 kopjes tegelijk, gemalen koffie & bonen, Ontkalken na 5000 kopjes koffie, espresso & normale koffie.
Minpunten Philips 2300:
Geen opschuimkan inbegrepen, kan tijdens het malen lawaai maken, grinder instellen wat lastig.
[lightweight-accordion title=”Beschrijving:”]

Beschrijving Philips 2300 koffiemachine

Automatische espressomachines zoals de Philips EP3221 Series 3200 Espressomachine behoren tot de meest geavanceerde koffiezetapparaten die momenteel beschikbaar zijn. Ze combineren een aantal koffie accessoires in één machine voor een café-kwaliteit ervaring weten we precies van huis. De Philips EP3221 kan binnen enkele minuten koffiebonen malen , melk stomen en een verscheidenheid aan drankjes zetten om in een goed espressokopje te gieten. Maar is het een te dure hoofdpijn die werkeloos op je aanrecht blijft zitten? Of is het een waardevolle investering die uw koffieroutine voor de komende jaren zal veranderen? Ik heb het item getest om dit te achterhalen. Ik concentreerde me op het installatieproces, het algehele ontwerp, het onderhoud en de prestaties, en ik vergeleek het met andere automatische espressomachines. Elke sectie wordt hieronder één voor één beschreven om u te helpen beslissen of de Philips geschikt is voor u.

Het in gebruik nemen van de EP3221 koffiemachine

Voordat ik de Philips EP3221 uit de doos haalde, was ik bang dat het installatieproces lastig en tijdrovend zou zijn – deze geavanceerde machine moet tientallen onderdelen hebben om te monteren, toch? Gelukkig komt het bijna volledig geassembleerd uit de doos. De enige onderdelen die u in elkaar moet zetten, zijn de melkopschuimer, die minder dan een minuut duurt, en, als uw aankoop deze bevat, de AquaClean-waterfilter, die ongeveer vijf minuten duurt. Philips raadt ook aan de machine te spoelen en de waterhardheid aan te passen voordat u koffie gaat zetten. Al met al kostte het me 30 minuten om door de handleiding te bladeren, het installatieproces te voltooien en mijn eerste espresso-shot te zetten (meer daarover volgt). De installatie is niet bijzonder plezierig, maar het is eenvoudig en de tijdsduur is vergelijkbaar met die van andere automatische espressomachines.

Bedieningspaneel werkt makkelijk en intuitief

Toen ik de espressomachine begon te gebruiken, vond ik hem handig en grotendeels intuïtief. Het bedieningspaneel met aanraakscherm was meteen gemakkelijk te begrijpen en maakt het zetten en aanpassen van drankjes moeiteloos. Een ander detail dat ik erg op prijs stel, is de verwijderbare, naar voren gerichte watertank; het is veel gemakkelijker dan een kopje met water te moeten vullen, het naar het brouwapparaat te moeten dragen en het achterin te moeten gieten, vaak met het risico van een puinhoop.

Dit kostte wat meer tijd om uit te vinden…

De enige twee ontwerpkenmerken die ik verwarrend vond, waren het aanpassen van de molen en het brouwen met voorgemalen bonen. Het kostte me een tijdje om erachter te komen waar ik de knop moest draaien voor een fijnere of grovere maling, en je kunt de molen alleen aanpassen terwijl deze in gebruik is, wat ik vreemd vond. Wat betreft het gebruik van voorgemalen bonen, ik moest de handleiding raadplegen om de volgorde van de knoppen te begrijpen die de instelling activeren.

Prestaties van de Philips koffiebonen machine

Misschien wel de grootste lof die ik de Philips EP3221 kan geven, is dat hij een combinatie biedt waar elke koffiedrinker van geniet: snelheid en geweldige smaak. Het duurt ongeveer een minuut voordat de machine is opgewarmd (een minuut en zeven seconden om precies te zijn) en 40 seconden om te malen en een espresso-shot te zetten. Ik was onder de indruk van de kracht en het rijke aroma van de koffie vanaf de eerste slok, en dat was zonder enige aanpasbare drankinstellingen aan te passen. De machine is behoorlijk luidruchtig bij het malen en brouwen, dus vroege vogels of ouders met jonge kinderen kunnen daar rekening mee houden.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Gebruikerservaringen:”]

 • Prima! je kunt er een lekkere espresso of lungo mee maken. De temperatuur, hoeveelheid en sterke kun je zelf instellen!
 • Makkelijk schoon te maken door het antikalk systeem.
 • Na 2 maanden in bezit te hebben bevalt hij nog steeds heel goed.
 • Even moeten experimenteren met bonen en instellingen, maar de koffie is nu fantastisch!
 • Maakt inderdaad veel geluid tijdens het malen, maar daar moet je gewoon mee leren leven.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Functies:”]

 • Instelbare hoeveelheid, keramische molen om de smaak te behouden, aromaafdichting
 • Capaciteit: 62 kopjes espresso per dag
 • Touchscreen-paneel
 • Kunststof behuizing
 • Aqua Clean om water schoon te maken en te ontkalken
 • Opschuimfunctie
 • 2 kopjes tegelijkertijd
 • 4 soorten koffie
 • Werkt met bonen en gemalen koffie

[/lightweight-accordion]

Krups Intuition Preference (EA8738)

4.6/5.0 ★★★★★ (37 reviews)
Prijsindicatie: 569,- euro

Krups Intuition Preference koffiemachine EA8738
Pluspunten Krups Intuition Preference:
Geheugen voor 8 verschillende custom drankjes, 11 voorgeprogrammeerde koffiestanden, touch screen display in kleur voor snelle en eenvoudige bediening, automatische ontkalker, 3L water reservoir, stille machine
Minpunten Krups Intuition Preference:
Stevige prijs, maar dan heb je ook wel iets goeds
[lightweight-accordion title=”Beschrijving:”]

Beschrijving Krups Intuition Preference koffiemachine

De Krups Intuition Preference koffiemachine is de best geteste koffiemachine met bonen in de prijsklasse tot 600 euro!

De koffiemachinemarkt groeit snel, met name de markt voor koffiezetapparaten met molen, die een dynamische groei doormaakt. KRUPS is een belangrijke speler in deze categorie en breidt het aanbod uit op het gebied van koffiemachines.

Voor de veeleisende koffieliefhebbers hebben ze de Krups Intuition Preference (EA8738) op de markt gebracht.

 

Kleurendisplay met intuitive bediening

De zeer intuïtieve touchscreen-interface van de machine werkt als een smartphone, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om uw drankje te selecteren en de machine te onderhouden. Het indicatielampje begeleidt u stap voor stap voor supereenvoudig en moeiteloos dagelijks gebruik. Je koffie is altijd voortreffelijk dankzij de perfecte maling en de exclusieve Quattro Force-technologie. Het extraatje? De mogelijkheid om twee profielen aan te maken voor persoonlijk gebruik: kies de schermweergave en kleuren van de lichten en krijg direct toegang tot je favoriete drankjes.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Gebruikerservaringen:”]

 • Makkelijk in gebruik
 • Veel opties en mooi om te zien
 • Snelheid van scrollen door het beeld voelt wat traag
 • Verschillende soorten melk kun je hiervoor gebruiken en werkt super
 • Maakt erg goede koffie en verdient de 8,4 die consumentenbond uitroept over deze machine
 • Aanwinst in de keuken want hij is erg mooi om te zien

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Functies:”]

 • Met een druk op de knop: Café Latte | 2x Cappuccino | Café lungo | Cappuccino | Espresso macchiato | Espresso | Latte macchiato | Ristretto
 • 3 Liter water reservoir
 • Maalniveau (grinder) aan te passen naar smaak
 • Temperatuur is instelbaar
 • Kan heet water leveren
 • Inhoud koffiebonen is 250 gram
 • 11 programma’s (voorgeprogrammeerd)
 • 2 kopjes koffie per keer
 • Melkopschuimer met slang

[/lightweight-accordion]

Krups Arabica Automatic (EA8150)

4.4/5.0 ★★★★ (204 reviews)
Prijsindicatie: 299,- euro

Krups Arabica Automatic EA8150 koffiemachine bonen
Pluspunten Krups Arabica Automatic:
Temperatuur van de koffie is instelbaar, de koffiesterkte, en de hoeveelheid. Reinigt en ontkalkt zichzelf. Duurzame maalschijven van metaal! 2 voorkeurprogramma’s (eigen instelling).
Minpunten Krups Arabica Automatic:
Stoompijp in plaats van melkopschuimer. Hoge glazen passen er niet onder.
[lightweight-accordion title=”Beschrijving:”]

Beschrijving Krups Arabica Automatic

De Krups EA8150 (Arabica) automatiseert bijna volledig de productie van smaakvolle espresso, cappuccino, en normale koffie.

Dit is een op thermoblok gebaseerde “bean-to-cup” machine en dat betekent dat het water op het moment dat je een kopje koffie wilt verwarmt wordt, en alleen de hoeveelheid koffiebonen maalt die nodig zijn.

Koffie van versgemalen bonen smaakt beter omdat de essentiële oliën in de koffiebonen geen tijd hebben om te verdampen zoals bij voorgemalen bonen. Druk op de startknop van de EA8150 en hij verwarmt de benodigde hoeveelheid water, laat de maalmolen draaien en trekt een maat bonen uit de vultrechter van bovenaf.

Krups raadt aan om alleen medium gebrande bonen te gebruiken, omdat donker gebrande bonen vaak vetter zijn.

Je kunt de molen zo instellen dat hij fijn, medium of grof gemalen koffie produceert. Zodra de bonen zijn gemalen, worden ze in een compacte puck geperst en met heet water onder druk geïnjecteerd (de waterpomp van de EA815050 produceert 15 bar atmosferische druk) om je warme drank te extraheren. Nadat de koffie is afgegeven, wordt het gebruikte koffiedik automatisch gedumpt en is de machine klaar voor een volgende portie. Het is een volledig automatisch proces – afgezien van dat hele gedoe met bonen-met-een-lepel. De enige andere ingreep die nodig is, is het periodiek bijvullen van het waterreservoir, het vullen van het bonenreservoir, het reinigen van de koffielade en het legen van de opvangbak voor gebruikte koffie en het lekbakje.

De watertank, die 1,7 liter water kan bevatten, is afneembaar en heeft een deksel dat omhoog zwaait om een ​​ingebouwde handgreep te presenteren. Het is een uitstekend ontwerp – vul het gewoon niet te vol, anders kan er water over de zijkanten sijpelen terwijl u het van uw waterbron terug naar de machine sleept. Het kan ook worden uitgerust met een optioneel waterfilter dat Krups niet met het testapparaat heeft meegestuurd. Ik gebruikte gefilterd water uit mijn koelkast voor mijn testbrouwsels.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Gebruikerservaringen:”]

 • Luider dan verwacht
 • Maakt erg goede koffie.
 • Al vele machines getest en dit is de eerst betaalbare machine die ook daadwerkelijk goede koffie maakt. Wel trilt de machine iets bij gebruik.
 • Veel instellingen mogelijk voor het perfecte kopje koffie. Kan ook ingesteld worden voor grote koppen.
 • Compacte afmeting dus past ook in de kleinere keuken.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Functies:”]

 • Smaak, temperatuur, en hoeveelheid nauwkeurig in te stellen
 • Bonen maler van metaal (duurzaam)
 • Opschuimen van melk mogelijk met het pijpje
 • Geheugenfunctie voor 2 extra koffie profielen
 • LCD display met eenvoudige en snelle bediening
 • Maakt zichzelf automatisch schoon
 • 1,7 liter water reservoir
 • Lekbakje en afvalbak uitneembaar
 • Met one-touch knop krijg je Espresso | Café lungo | Ristretto
 • Alleen geschikt voor koffiebonen

[/lightweight-accordion]

De’Longhi Magnifica (22.110B)

4.7/5.0 ★★★★★ (901 reviews)
Prijsindicatie: 285,- euro

delonghi-koffiemachine-bonen-magniffica-s-ecam-22-110-zwart
Pluspunten De’Longhi Magnifica:
Zeer goede prijs/kwaliteit, 2 espresso’s tegelijk, eenvoudig reinigingsprogramma, eenvoug opschuimen van melk
Minpunten De’Longhi Magnifica:
Stoompijpje heeft regelmatig onderhoud nodig
[lightweight-accordion title=”Beschrijving:”]

Beschrijving De’Longhi Magnifica

De De’Longhi Magnifica koffiemachine scoort de meeste punten en is daarom de nummer #1 best geteste koffiemachine met bonen in de prijscategorie tot 600,- euro. De DeLonghi koffiemachine kost niet eens de helft! Lekkere koffie maken in een handomdraai is een ding dat zeker is.

De Delonghi Magnifica ECAM22.110.SB is een populaire koffiebonenmachine met een scala aan koffie-aanpassingsopties, een Cappuccino-systeem en een stijlvol ontwerp. Het heeft ook sterke recensies ontvangen van kopers op winkelsites.

 

Maar rechtvaardigen de eigenschappen van de ECAM22.110.SB zijn prijskaartje? En hoe smaakt de espresso eigenlijk? Laten we het ontdekken in onze recensie!

Belangrijkste kenmerken:

 • Automatische bean-to-cup koffiemachine die voorgemalen koffie of verse bonen kan gebruiken
 • Handmatig cappuccinosysteem voor het maken van schuimige melk
 • Kan twee kopjes koffie tegelijk zetten
 • “Silent” molen met verschillende grofheidsinstellingen
 • Afneembare zetgroep voor eenvoudige reiniging
 • Diverse onderhoudsprogramma’s voor spoelen en ontkalken
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel voor het aanpassen van uw koffie
 • Instellingen voor koffie-intensiteit, temperatuur en kopgrootte
 • 1,8 liter watertank

Diepgaande beoordeling van de Delonghi ECAM22.110.SB

Uiterlijk en ontwerp Delonghi koffiemachine

Dubbele uitgang

De ecam22.110sb machine heeft een dubbele uitgang voor het maken van twee espresso’s.

Met zijn zilveren buitenkant en coffeeshop-stijl ontwerp, heeft de Magnifica ECAM22.110.SB een heel ander uiterlijk dan andere Delonghi-modellen (zoals de Eletta of Esam 4000.b ), die vaak zwart en futuristisch zijn. Hoewel we het uiterlijk van andere Delonghi-modellen hebben geprezen, zijn we ook grote fans van de Magnifica. Het zal in geen enkele keuken misstaan.

Het bedieningspaneel ziet er in eerste instantie intimiderend uit, maar wijst zichzelf na een paar keer uitproberen . Met de hoofdknop kunt u de intensiteit van de koffie verlagen, terwijl de knoppen eromheen instellingen wijzigen, zoals lange of korte koffie.

Aan de linkerkant van de machine bevindt zich het Cappuccino-systeem (dat niet te vinden is op goedkopere Delonghi-modellen zoals de Caffe Corso). Hierdoor schuim je handmatig melk voor cappuccino of lattes op met behulp van de stoomarm. Hoewel dit een handige functie is, is het geen geautomatiseerd systeem, dus het kan enige oefening vergen om de juiste consistentie te krijgen.

>Er zijn twee dispensers voor koffie, waardoor je met één zetcyclus twee kopjes kunt zetten. De hoogte van de dispensers kan worden aangepast aan de grootte van uw kopjes.

Koffie Aanpassing

Zoals je mag verwachten van een bean-to-cup machine in deze prijsklasse, zijn er verschillende instellingen voor het personaliseren van je koffie . Waarschijnlijk het belangrijkste is de draaiknop voor het instellen van de koffiesterkte, maar je kunt ook het aroma kiezen en of je een korte, middellange of lange koffie wilt.

Een leuke feature is de koffietemperatuurknop . Niet alle bonen-tot-kopmachines hebben deze instelling, maar als je een temperatuurvoorkeur hebt, kan dit een groot verschil maken.

Zoals de meeste machines heeft de geïntegreerde molen ook instellingen voor grofheid (13 om precies te zijn).

Espresso Smaak

De Delonghi Magnifica ECAM22.110.SB produceert uitstekende espresso met een sterk aroma . Hoewel de smaak sterk wordt beïnvloed door de kwaliteit van de bonen die je gebruikt, is de machine in staat om een ​​uitgebalanceerde espresso te produceren met een rijke crema. Hij komt er ook gloeiend heet uit op de hoogste temperatuurstand.

Andere koffiesmaak

Met de melkopschuimer zet je dranken als latte en cappuccino. Hoewel deze heerlijk kunnen smaken, moet de melkopschuimer handmatig worden gebruikt en vereist enige oefening.

Gemakkelijk schoon te maken

Net als andere machines van Delonghi is de ECAM22.110.SB ontworpen om gemakkelijk schoon te maken . Hoewel enige handmatige reiniging en onderhoud vereist is, met name de verwijderbare zetgroep, zijn er ook automatische programma’s voor spoelen en ontkalken.

De machine herinnert u eraan wanneer het ontkalkingsprogramma moet worden uitgevoerd . Dit is meestal om de paar maanden, maar hangt af van hoe vaak je het koffiezetapparaat gebruikt.

Het waterreservoir van 1,8 liter kan worden verwijderd voor bijvullen en spoelen. Het bevat ook een volledige indicator. De lekbak is eenvoudig te verwijderen en te legen wanneer de vol-indicator aangeeft.

Bovendien spoelt de machine zichzelf elke keer dat deze wordt in- en uitgeschakeld. Dit helpt om het in topconditie te houden zonder extra inspanning.

Andere mogelijkheden

 • De ECAM22.110.SB heeft een pre-brewing-cyclus om de smaak te maximaliseren.
 • Er wordt een waterfilter meegeleverd om ongewenste stoffen uit de koffie te verwijderen.
 • Het model heeft energiebesparende functies, zoals automatische uitschakeling en een stand-bymodus.
 • Een programmeerbare waterhardheidsinstelling kan worden gebruikt om de machine aan te passen aan de watercondities in uw omgeving. Er zijn instructies opgenomen voor een waterhardheidstest.
 • De machine maakt gebruik van een nieuw thermoblok (op het moment van eerste productie) om koffie te zetten met een constante temperatuur.

Waar voor je geld

Gezien het scala aan functies van de Magnifica ECAM22.110.SB, denken we dat het een uitstekende machine is die veel waar voor zijn geld biedt . Het is goedkoper dan modellen zoals de Jura ENA Micro 1, maar bevat meer instellingen en een Cappuccino-systeem. Als u van verse koffie houdt en controle wilt hebben over hoe deze smaakt, krijgt u veel waar voor uw geld met de Magnifica.

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Gebruikerservaringen:”]

 • Koffie maken is een eitje net als het schoonmaken
 • Veel machines getest maar deze geeft prijs technisch de beste koffie
 • Verschillende soorten koffie mee te maken
 • Maalt de koffie goed
 • Zijn geld zeker waard
 • De beste koffiemachine voor deze prijs

[/lightweight-accordion][lightweight-accordion title=”Functies:”]

 • 5 programma’s
 • Maalgraad is instelbaar (metalen schijven)
 • 2 kopjes koffie per keer
 • Temperatuur is instelbaar
 • 1,8 liter waterreservoir
 • 250 gram koffiebonen reservoir
 • 15 bar druk
 • Extra’s: melkschuimlaag of warme melk voor eigen gemaakte Cappuccino of Latte Macchiato.
 • Hoog x breed x lang=35,1 x 43 x 23,8 cm
 • Eenvoudig schoonmaakprogramma wat weinig tijd kost

[/lightweight-accordion]

Hier kun je nog meer koffiezetapparaten met bonen bekijken.