Home » Auto » Moderne knipperlichten – LED verlichting voor uw auto

Moderne knipperlichten – LED verlichting voor uw auto

In het drukke verkeer is het cruciaal om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Knipperlichten, ook wel richtingaanwijzers genoemd, spelen hierbij een essentiële rol. Ze waarschuwen medeweggebruikers voor uw manoeuvres, zoals afslaan of van rijstrook wisselen. Naast veiligheid dragen moderne knipperlichten met LED verlichting ook bij aan de stijlvolle uitstraling van uw auto.

Traditionele knipperlichten gebruiken gloeilampen, die relatief veel stroom verbruiken en een kortere levensduur hebben. Moderne auto’s worden echter steeds vaker uitgerust met knipperlichten op basis van LED technologie. Laten we eens kijken naar de voordelen van LED knipperlichten en waar u op moet letten bij het online kopen.

Voordelen van LED knipperlichten

LED knipperlichten bieden een scala aan voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen:

 • Energiezuinig: LED’s verbruiken tot wel 80% minder stroom dan gloeilampen. Dit zorgt voor een lagere belasting op uw accu en kan bijdragen aan een lager brandstofverbruik.
 • Lange levensduur: LED’s hebben een gemiddelde levensduur van 30.0s00 tot 50.000 branduren. Dit is vele malen langer dan de levensduur van een gloeilamp, wat betekent dat u minder vaak uw knipperlichten hoeft te vervangen.
 • Snellere reactietijd: LED’s reageren veel sneller op het activeren van de richtingaanwijzer. Dit kan een cruciaal verschil maken in het waarschuwen van andere weggebruikers voor uw manoeuvres.
 • Hogere lichtopbrengst: LED’s produceren een helderder en scherper licht dan gloeilampen. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid, vooral bij schemering en slecht weer.
 • Modernere uitstraling: LED knipperlichten geven uw auto een strakkere en modernere look.
 • Veiligheid: Dankzij de hogere lichtopbrengst en snellere reactietijd dragen LED knipperlichten bij aan een veiligere rijervaring.

Verschillende soorten LED knipperlichten

Er bestaan verschillende soorten LED knipperlichten, elk met unieke eigenschappen:

 • Standaard LED knipperlichten: Deze knipperlichten vervangen de traditionele gloeilamp knipperlichten en bieden alle voordelen die hierboven zijn genoemd.
 • Dynamische knipperlichten: Dynamische knipperlichten, ook wel sequentiële knipperlichten genoemd, gebruiken meerdere LED’s die in een bepaalde volgorde oplichten. Dit zorgt voor een opvallend effect en verhoogt de zichtbaarheid.

Online kopen van LED knipperlichten

Met het groeiende aanbod van online winkels is het tegenwoordig eenvoudig om LED knipperlichten aan te schaffen. Houd bij het online kopen rekening met de volgende punten:

 • Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de knipperlichten compatibel zijn met uw automodel. Controleer de specificaties van de knipperlichten of raadpleeg een online compatibiliteitsgids.
 • Keurmerken: Kies voor LED knipperlichten met een E-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de knipperlichten voldoen aan de Europese regelgeving.
 • Verlichtingskleur: De verlichtingskleur van de knipperlichten moet oranje zijn aan de voorzijde en rood aan de achterzijde. Let op dat knipperlichten met andere kleuren in Nederland niet toegestaan zijn.
 • Verkoper reputatie: Koop bij een betrouwbare online verkoper met goede recensies.
 • Retourbeleid: Controleer het retourbeleid van de verkoper, zodat u de knipperlichten eenvoudig kunt retourneren als ze niet aan uw verwachtingen voldoen.

Zelf monteren of garagebezoek?

Het monteren van LED knipperlichten is in principe een klus die u zelf kunt uitvoeren, mits u een beetje handig bent. Raadpleeg de handleiding van uw auto of online instructies voor het demonteren van de oude knipperlichten en het monteren van de nieuwe LED exemplaren.