Home » Auto » Hoe lang duurt een rijexamen?

Hoe lang duurt een rijexamen?

Het rijexamen noemen we ook wel gewoon het praktijkexamen. Het praktijkexamen voor de auto duurt in Nederland ongeveer een uur. Vaak iets korter, bijvoorbeeld 3 kwartier, maar zelden langer. Een examinator kan vaak al snel inschatten wat voor type rijder je bent en op basis daarvan besluiten hoeveel tijd je nodig hebt om hem of haar te overtuigen van je rijvaardigheden. Via de rijschool in Amstelveen kan je een ‘praktijkexamen auto’ aanvragen.

 

Hoe rijexamen aanvragen?

Een rijexamen voor je auto vraag je aan via je eigen rijschool, bijvoorbeeld via de rijschool in Amstelveen. Daarbij machtig jij je rijschool, aangezien je ook alleen via een rijschool een praktijkexamen kunt aanvragen. Op haar beurt heeft de rijschool ook weer jouw toestemming nodig om een examen aan te vragen. Vandaar ook die machtiging. Op de website van het CBR lees je welke stappen je moet ondernemen om deze procedure in gang te zetten. Maar je rijinstructeur kan je ook hierover informeren of handelt zelf de aanvraag voor jou af.

 

Wees op tijd

We raden je aan om altijd op tijd aanwezig te zijn bij het rijexamen. Dat geeft namelijk meer rust en voorkomt dat je je moet haasten. Neem plaats in de wachtruimte totdat je door de examinator geroepen wordt. Het is altijd toegestaan dat je rijinstructeur met je meerijdt. Sterker nog, we raden je dit aan! Mocht je zakken voor het examen dan weet je examinator precies waar dit aan ligt en kan hij op basis daarvan de extra rijlessen daarop toespitsen.

 

Speciale faalangst rijexamen

bovag-rijschoolKan je goed autorijden maar presteer je niet goed onder druk? Vraag dan een speciaal rijexamen aan voor mensen die last hebben van faalangst. Je instructeur kan je daarover informeren. Tijdens dit examen krijg je meer tijd van je examinator en mag je bijvoorbeeld de speciale verrichtingen in een apart examen afleggen.

Plaats een reactie