Home » Auto » De beste auto verkoop tips

De beste auto verkoop tips

Wie de auto snel wilt verkopen, moet zich in de koper verplaatsen. Daarbij begint het al met de advertentie. Omdat je elkaar niet kunt zien, is de kwaliteit en verzorging van de advertentie heel belangrijk om een vertrouwd gevoel over te brengen. Wie meer moeite steekt in de opmaak en foto’s, zal sneller de auto verkopen.

 

Goede foto’s

foto-maken-autoFoto’s vertellen heel veel, ook hoe jij met de auto bent omgegaan. Wanneer je alle persoonlijke bezittingen in de auto laat liggen wanneer je de foto maakt, dan wek je een onverzorgde indruk, en dat kan zich uiten in desinteresse. Ook kan dit een effect hebben op het vertrouwen. Misschien ben je ook wel slordig omgegaan met de auto en is er achterstallig onderhoud.

Het kan ook de andere kant op. Wanneer de auto keurig schoon is en er geen kruimel te vinden is op de bestuurdersstoel, dan is dat heel positief. Met foto’s kun je ook zaken belichten welke dan pluspunten worden. Heb je bijvoorbeeld banden onder de auto zitten die nog beschikken over veel profiel? Zet deze dan goed en duidelijk op de foto. Ook de bonnetjes, alle sleutels, en keuringsbewijzen kun je fotograferen. Dit wekt allemaal een verzorgde indruk en vertrouwen. Daardoor verkoop je sneller de auto!

 

Gepoetste auto verkoopt makkelijker

Wanneer je de auto wast en poetst, dan verkoopt deze een stuk makkelijker. In de meeste gevallen moeten mensen een flinke investering doen, want een auto kopen blijft een hoop geld uitgeven. Een glimmende auto geeft mensen het gevoel een goede koop te doen, en daardoor zijn ze minder geneigd om iets van de prijs af te willen krijgen. Bovendien ziet de auto er ook beter uit op de foto’s en onderscheidt jij je van de rest.

Een auto poetsen klinkt wellicht een hoop werk, maar dat valt in praktijk flink mee. Met onze tips ben je daar 1 tot 1,5 uur aan kwijt, en daardoor kun je de auto sneller en voor meer geld verkopen. In die 1,5 uur heb je wel een paar honderd euro verdiend en dat is veel geld voor zo weinig tijd.

 

quickwaxAuto was en poets tips

Was de auto bij voorkeur met de hand, en dan met een dure autoshampoo met wax. Een fles kost misschien 20 euro maar die verdien je zometeen dubbel en dwars terug. Heb je geen zin om je handen nat te maken, ga dan naar een carwash (op eigen risico) en kies het duurste programma met hot wax.

Als de auto is gewassen, ga je hem poetsen met Speedwax of Quickwax, welke te koop is bij de automaterialenwinkel. Een flesje kost doorgaans tussen de 10 en 20 euro, maar het is zeker zijn geld waard. Binnen 15-20 minuten poets je namelijk de auto in showroom staat zonder enige moeite. Quickwax is namelijk een middel dat zo dun is als water en direct in en uit te poetsen is zonder dat er kracht voor nodig is. Je geeft de auto een extra waslaag waardoor hij enorm gaat glimmen.

Tot slot maakt je de banden zwart met bandenzwart. Je kunt dit verkrijgen in een spuitbus en potje. Beide zijn prima. Breng dit op de banden aan en volg de gebruiksaanwijzing. Bij de Action kun je dit spul ook kopen voor slechts 2 euro.

 

Auto verkopen

Als je auto er als nieuw bij staat, maak je de foto’s en schrijf je een vlotte, duidelijke, en informerende verkooptekst waarbij je eerlijk bent en niets achterhoud. Ook de minpunten vermeld je om mensen niet voor niets te laten komen, en om te voorkomen dat ze willen gaan afdingen.

Je auto verkopen kan natuurlijk ook via een autoveiling. Een autoveiling heeft het voordeel dat ze niet zo nauw kijken naar beschadigingen of mankementen. De auto’s worden namelijk niet gekocht door particulieren maar door autobedrijven. Deze zijn handig genoeg om eventuele gebreken of gebruikerssporen op te lossen. Vaak zijn ze gratis dus kun je zonder kosten eens kijken wat je auto waard is.

 

Succes met verkopen!